"Hjemmeplejen vil følge forløbet tæt, og vi venter spændte på evalueringen af testen. Giver forsøget gode erfaringer og klare fordele, arbejder vi videre med planen om udlicitering af vaskeservicen," siger Ulla Tørnæs, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

Tester udlicitering af vasketøj

Velfærd

14/04/2015 15:15

Mikkel Sarka

Fra 1. maj og et halvt år frem får 130 borgere med nedsat funktionsevne i Holstebro Kommune ordnet vasketøjet hos en specialist. Den eksterne vaskeservice er et forsøg hos hjemmeplejen, der vil undersøge gevinsterne ved udlicitering af vasketøj.

I dag er tøjvask et visiteret tilbud, hvor en leverandør af hjemmehjælp vasker og tørrer tøjet i borgerens eget hjem eller i lejeboligens vaskerum.

Erfaringer fra andre kommuner viser, at der er fordele ved at udbyde opgaven til et firma med speciale i vasketøj. Det vil hjemmeplejen i Holstebro Kommune nu teste gennem en forsøgsperiode på indtil videre seks måneder, hos borgere i området omkring Thorsvej i Holstebro.

Det bliver Berendsen Textil Service A/S, som står for den praktiske del af testforløbet. Leverandøren henter snavsetøjet i vaskesæk, sorterer og vasker efter alle forskrifter på vaskeriet. Herefter tørrer de tøjet, og leverer det retur hos borgeren - lagt sammen og klar til at komme på plads.

Borgeren slipper for udgifter til vand, strøm og vaskemidler samt afskrivninger på egne maskiner. Ordningen koster derfor 100 kroner om måneden.

De udvalgte borgere får særskilt information fra både hjemmepleje og firma, og inden det hele går i gang, får de et velkomstbesøg af en repræsentant fra Berendsen Textil Service A/S.

- Hjemmeplejen vil følge forløbet tæt, og vi venter spændte på evalueringen af testen. Giver forsøget gode erfaringer og klare fordele, arbejder vi videre med planen om udlicitering af vaskeservicen, siger Ulla Tørnæs, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

- Udover en økonomisk besparelse, der frigiver ressourcer til driften, kan fordele ved udliciteringen bestå i et bedre arbejdsmiljø for hjemmehjælperne, bedre hygiejne og mindre smitterisiko. Vi har også udsigt til en styrket miljøprofil og et øget samarbejde med private leverandører, hvis hele forløbet overbeviser os om, at det er en god løsning for alle parter, forklarer Ulla Tørnæs.

I Holstebro Kommune er der lige nu 420 borgere med nedsat funktionsevne, som får nødvendig hjælp til tøjvask. En eventuel udlicitering af opgaven vil tidligst ske fra 2016.

Mest Læste

Annonce