Thorning dropper ugentligt pressemøde

Folketinget har besluttet at indføre spørgetime med statsministeren, og det går ud over de faste pressemøder.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke længere holde ugentlige pressemøder om tirsdagen, når Folketinget til oktober går i gang med det nye år.

I det nye folketingsår tager Folketinget en ny debatform i brug, hvor statsministeren skal i en såkaldt spørgetime i Folketingssalen to tirsdage om måneden.

- Set i lyset heraf ændres strukturen for statsministerens nuværende pressemøder, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Flere kommentatorer har peget på, at det ugentlige tirsdags pressemøde i Statsministeriets spejlsal flere gange har udviklet sig til et skydetelt, hvor Helle Thorning-Schmidt har måtte svare på byger af kritiske spørgsmål om eksempelvis løftebrud.

Det var blandt andet på et tirsdags pressemøde, at Helle Thorning-Schmidt flere gange måtte bruge den efterhånden meget omtalte sætning "der kommer en god løsning i morgen" om betalingsringen.

Også Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har måtte lægge øre til kritik for sine optrædener på tirsdagspressemøderne, hvor han blev kritiseret for at virker sur, vrissen og uimødekommende.

I stedet for de ugentlige pressemøder vil Helle Thorning-Schmidt i stedet møde pressen umiddelbart efter spørgetimen.

Det fremgår ikke af Statsministeriets pressemeddelelse, om der bliver tale om et ordinært pressemøde, som det kendes fra de tv-transmitterede tirsdagspressemøder, eller om der bliver tale om en mere uformelt møde uden for Folketingssalen.

Der bliver dog fortsat et fast månedligt pressemøde med statsministeren i alle måneder undtagen juli, hvor det meste af Christiansborg er rejst på sommerferie, oplyser Statsministeriet.

- Statsministeren lægger vægt på fortsat at være tilgængelig for pressen i forbindelse med deltagelse i Folketingets arbejde, besøg, særskilte pressemøder i Spejlsalen og i forbindelse med politiske udspil, skriver Statsministeriet i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Emneord: Politik, Åbenhed, Pressemøde, Spørgetid, Statsminister, Helle Thorning-Schmidt
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Sundhed
  PTSD blandt fængselsbetjente: Vi har brug for politisk handling nu

  PTSD-problemet har været syltet alt for længe, vi har brug for politisk handling nu. Det er budskabet fra Fængselsforbundet i forlængelse af Justitsministeriets nye rapport, som er udarbejdet af VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 04.05.17 Politik
  Nyt parti vil indføre app-demokrati

  Nyt parti vil flytte folketingsdebatter og forhandlinger om lovforslag ud til vælgerne med en app. Partiets medlemmer skal følge resultat af afstemninger i sin app.

 • 22.08.16 Politik
  Randers sagen: Ministerium ændrer afgørelse fra Statsforvaltningen

  Social- og Indenrigsministeriet har i en sag fra Randers omgjort en afgørelse fra Statsforvaltningen. Har forvaltningen først vist et parti nogle dokumenter, skal de være tilgængelige for hele byrådet, siger ministeriet. Randers borgmester rejser sagen i KL.

 • 26.11.14 Politik
  Ny aftale baner vejen for vedvarende energi på store kraftværker

  Kraftvarmeværker får fremadrettet flere støttemuligheder, hvis de omstiller til biomasse. Det har forligskredsen bag Energiaftale 2012 besluttet. Klima- energi- og bygningsministeren glæder sig over den politiske enighed, der baner vejen for en omstilling af de store kraftværker til biomasse og kan sikre virksomhederne stabile varmepriser.