Thorning kalder sociale mål et markant skridt

Regeringen skal nu måles på, om man kan hjælpe de danskere, som har det sværest i samfundet, siger Thorning.

Kritikken hagler ned over regeringens nye sociale mål for de mest udsatte. Visionsløst og uambitiøst, lyder det fra eksperter, som efterlyser handling og penge fra regeringen, så målene kan opfyldes.
 
Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fastslår, at regeringens sociale 2020-plan med konkrete mål for udsatte grupper er en vigtig nyudvikling i socialpolitikken.
 
- Nu tager vi et næste og temmelig markant skridt for at få alle med i vores samfund. I dag fremlægger vi nogle sociale 2020-mål, og det fører vores socialpolitik ind i en ny tid. 
 
- Vi vil måles på, om vi kan hjælpe dem, der har det sværest i vores samfund, siger Thorning-Schmidt ved et pressemøde efter regeringsseminaret.
 
Ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er målene vigtige, fordi risikoen ved, "at man ikke sætter sig mål er, at man kommer til at gå i cirkler". 
 
- Det er helt centralt at finde nye veje i socialpolitikken, så vi når vores mål om, at alle skal have reelt lige muligheder for at klare sig i samfundet. For det har de ikke i dag, siger Margrethe Vestager.
 
Hun lægger op til, at målene får konkret betydning for regeringens prioriteringer i de kommende år.
 
- Hvis vi finder ud af, at vi ikke når mål i rimelig takt, så må vi øge vores indsats på det enkelte område. Og hvis vi når målene før tid, så må vi skærpe dem, siger Margrethe Vestager.
 
Målene skal blandt andet frem på forhandlingsbordet, når regeringen og kommunerne i juni mødes for at diskutere det kommende års økonomi. 
 
Her skal kommunerne forpligtes på at bruge pengene rigtigt og lære af de kommuner, som har metoder, der virker, lyder det fra økonomi- og indenrigsministeren.
 
- Det er et nybrud i socialpolitikken, at vi sætter mål for, hvor vi vil hen, og at vi som regering forpligter os på dem.
 
- Den forpligtelse dækker både regeringspartierne, men vi vil også gerne dele den med andre. Det gælder folketingets partier, men det gælder i særdeleshed også regioner og kommuner, siger Margrethe Vestager om regeringens sociale 2020-mål.
 
/ritzau/
 
Emneord: Udsatte børn, Socialkrise, 2020-plan, Ungdomsuddannelse, Regeringsseminar, Regeringen, Helle Thorning-Schmidt
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også