Thorning og Løkke konkurrerer om tryghed

Regeringen vil bruge 450 millioner kroner på tryghed. Lars Løkke på besøg i Vollsmose kritiserer regeringen for ikke at leve op til tidligere løfter.

Hvis regeringspartierne, Socialdemokraterne og De Radikale, vinder valget, skal der sættes hårdere ind over for rockere og bander.

Onsdag præsenterede de to partier et udspil, "Mere tryghed i Danmark", som på fire punkter skal gøre det tryggere at bo i Danmark.


- Uanset hvor man bor, skal man kunne færdes trygt og frit i vores boligområder. Jeg har som justitsminister besøgt boligområder på Vestegnen, hvor hundredvis af familier lever almindelige liv.

- Men ofte er der 20-30 drenge, som med deres terroriseren og utilpassede adfærd ødelægger det for alle. Det vil vi sætte ind over for, siger justitsminister Mette Frederiksen (S)

I alt vil tiltagene koste 450 millioner kroner frem mod 2020. Det beløb skal blandt andet sikre en hårdere indsats over for bander og flere betjente i nærområderne.


Samme dag som SR præsenterede deres tryghedspakke, besøgte Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, det udsatte boligområde Vollsmose i Odense. Her langede han ud efter regeringen for at have svigtet tidligere løfter om at sikre flere betjente i udsatte områder:

- Tværtimod har vi et mindre synligt politi. Vi har rigide måltal, hvor politiet skal sidde og bruge tid på at udskrive bøder på strategiske steder på vores landevejsnet.

- Nu er der valgkamp, og så skærper regeringen sin retorik. Men hvis ikke man leverer handling bag det, så hjælper det ikke noget, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det dyreste punkt i det nye udspil er 175 millioner kroner, der frem mod 2020 skal hjælpe dømte til at slippe lettere ud af deres gæld til det offentlige. Formålet er, at de skal kunne bryde med deres kriminelle løbebane.

Et ønske som Den Sociale Retshjælp længe har haft som mærkesag, men selv om det nu kan blive opfyldt, er retshjælpen langt fra tilfreds.

For mens regeringen med den ene hånd eftergiver gæld, kan den ikke samtidig finde midlerne til lade Den Sociale Retshjælp fortsætte med at yde juridisk gældsrådgivning til indsatte. 

Og dermed risikerer det nye tiltag at være spildt, advarer leder af retshjælpen Sandy Madar.

Emneord: FV2015, Regeringen, Tryghed, Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, Venstre, Lars Løkke Rasmussen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 04.10.18 Politik
  Din guide til årets debatter: Her er regeringens lovkatalog for 2018-19

  Flere ministre har udsigt til et travlt folketingsår. Se de væsentlige dele og hent hele lovkataloget her - så har du styr på politikernes årshjul, som også er lobbyisternes menukort.