Thorning: Regler for familiesammenføring er effektive nok

Trods udsigt til flere familiesammenføringer, er regeringens stramning af reglerne effektiv, mener Thorning.

Trods udsigten til en stigning i antallet af familiesammenføringer i år mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at de nuværende regler er effektive nok.

- Når der kommer så mange flygtninge til Danmark, som der jo gør, når der kommer mange flygtninge til Europa i det hele taget, så kommer der også flere familiesammenførte, siger hun til Ritzau.

- Det er derfor, at vi har strammet reglerne, så man først kan få familiesammenføring lidt senere, end man ellers kunne få (efter et år, red.). Og det er på baggrund af, at vi skal følge med i Danmark, lyder det fra statsministeren.

Ifølge Jyllands-Posten bliver antallet af familiesammenføringer højere i 2015 end hidtil ventet.

Det skyldes især, at flygtninge fra Syrien trækker flere familiemedlemmer med sig end ved tidligere flygtningestrømme, og at en meget stor del af det seneste års asylstigning kommer fra netop Syrien.

En aktindsigt fra Statsministeriet viser, at regeringens økonomiudvalg i januar fik at vide, at myndighederne regner med "cirka 11.000 forventede opholdstilladelser som følge af familiesammenføring svarende til en fordobling af tidligere udmelding".

Spørgsmål: Men er stramningen af reglerne effektiv nok, når der tilsyneladende vil komme så mange flere?

- Ja, det mener jeg helt bestemt, at den er. Det er jo den første stramning i 12 år, og vi er glade for, at Venstre - efter at de skulle diskutere med sig selv i ganske lang tid - er med på den stramning. Og jeg er helt overbevist om, at den stramning var den rigtige, siger statsministeren.

 
Emneord: FV2015, Helle Thorning Schmidt, Asylstramninger, Asylregler
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 15.06.15 Politik
  Danmark i balance – Husk fundamentet

  Det nordjyske Kommunekontaktråd, KKR Nordjylland, har sendt et åbent brev til de nordjyske folketingspolitikere. "Husk fundamentet" lyder budskabet.

 • 12.06.15 Politik
  Verdens vådeste valgmøde i Greve Svømmehal

  Tirsdag den 16. juni kan du møde de lokale toppolitikere til en sund, skarp og sjov debat i Greve Svømmehal. Alle er meget velkomne, og der er gratis adgang.

 • 04.06.15 Politik
  Dårligt arbejdsmiljø koster samfundet over 60 mia. om året

  60-80 mia. kr. – eller mindst halvanden Storebæltsbro i nutidskroner. Hvert år. Så meget koster dårligt arbejdsmiljø samfundet. Det anslår FTF og LO på baggrund af tal fra EU-kommissionen. Politikerne må forholde sig til det store beløb i valgkampen, mener de to hovedorganisationer.

 • 28.05.15 Politik
  Valgkampen flyver ind til Folkemødet

  Folkemødet sætter i samarbejde med Danish Air Transport alle sejl til for at få bragt selve valgkampen til Bornholm – og tilbyder at skræddersy afgange til folketingskandidaterne og politiske journalister fra hele landet