Thorning: Sent formandsskifte i Dong svækker ikke staten

Staten har styr på Dong, skønt ny formand først kommer til sommer, siger statsministeren.

Den danske stat styrer fortsat energikoncernen Dong Energy, skønt Thomas Thune Andersen først til sommer bliver bestyrelsesformand i selskabet i stedet for Fritz Schur. 

Det svarer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Folketingets spørgetime på et spørgsmål fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, nu da det står klart, at Thune først 17. juli forlader bestyrelsen i det britiske energiselskab Scottish & Southern Energy.


- Som jeg har forstået sagen, er der ikke nogen ændringer i forhold til kontrollen med Dong, siger Helle Thorning-Schmidt.

Løkke vil vide, om staten kontrollerer flertallet i Dong indtil sommer. Staten ejer som storaktionær 60 procent af selskabet, nu da 25 procent af ejerskabet er overgået til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs samt pensionsselskaberne ATP og PFA.

                         Læs også: Han bliver ny DONG-formand

Løkke henviser til en passus i Dongs vedtægter om, at "i tilfælde af stemmelighed ved beslutninger i bestyrelsen har formanden den afgørende stemme, således at staten fortsat kontrollerer flertallet i bestyrelsen."

Thorning beder Løkke afklare sagen med finansminister Bjarne Corydon (S), som er regeringens Dong-ansvarlige. Corydon fik i januar vedtaget sit aktstykke om Dong-salget i Folketingets finansudvalg. 

Sagen splittede SF, som forlod regeringen efter kaotiske møder i SF's landsledelse samt folketingsgruppen. Samtidig slap partiformand Annette Vilhelmsen tøjlerne og blev ved SF's ekstraordinære landsmøde for nylig afløst af Pia Olsen Dyhr. 

Desuden skiftede SF's forhenværende ministre Astrid Krag og Ole Sohn til Socialdemokraterne, mens deres tidligere ministerkollega Ida Auken gik til De Radikale. Endelig nedlagde SF's næstformænd Mette Touborg og Peter Westermann deres poster. 

 

Emneord: DONG, Formand, Fritz Schur, Thomas Thune Andersen, Energiforsyning
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også