Thorning slipper for næse i sag om Bødskov

Enhedslisten og blå blok har ikke kunnet blive enige om, hvad kritikken at statsministeren skal gå på.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) slipper for en næse af Folketingets retsudvalg i Christiania-sag om Morten Bødskov, siger Pernille Skipper, Enhedslistens retsordfører, til Ritzau.

Enhedslisten og blå blok kunne ikke nå til enighed om at formulere kritikken - den såkaldte næse - som der ellers var lagt op. Enhedslisten ville ikke ændre sin tekst i beretningen fra Folketingets retsudvalg.

Enhedslisten kritiserede såvel Thorning som departementschef Christian Kettel Thomsen i sagen, hvor Morten Bødskov måtte trække sig som justitsminister, fordi han har løjet for retsudvalget om grunden til et aflyst besøg på Christiania.

Pernille Skipper skoser de borgerlige partier for at frede Thorning for kritik.

- Det er lidt et cirkus. Jeg forstår simpelt hen ikke en meter af, at de borgerlige vil frede Helle Thorning i denne sag. Der er grundlag for kritik. Nu er det endt i ingenting, fordi man går i gang med ordkløveri, politisk fnidder-fnadder og drilleri, siger Pernille Skipper.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen sagde før mødet med retsordførerne Peter Skaarup (DF), Tom Behnke (K) og Simon Emil Ammitzbøll (LA), at han var enig i næsens omfang, men ikke i tekstens indhold.

- Vi er enige med Enhedslisten om, hvordan næsen til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal se ud - men vi er ikke enige i, at Statsministeriets departementschef skal blandes ind i sagen, sagde Karsten Lauritzen til Ritzau.

Statsministeren vil ikke kommentere næse-sagen, oplyser hendes særlige rådgiver.

/ritzau/

 

Emneord: Helle Thorning-Schmidt, Næse, Christiania-sag
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 03.11.14 Politik
  Skattesagskommissionen har afgivet beretning

  Kommissionen til undersøgelse af sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag har i dag afgivet beretning til justitsministeren.

 • 07.10.14 Politik
  DOKUMENTATION: Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale

  Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folketingets åbning den 7. oktober 2014

 • 26.02.13 Politik
  FAKTA: Det står i regeringens vækstplan

  Lavere selskabsskat og flere penge til boligrenovering er nogle af elementerne i regeringens vifte af forslag. Regeringen har tirsdag formiddag præsenteret en samlet plan for at fastholde og skabe nye private job samt øge danske virksomheders konkurrenceevne.