- Vores sundhedsudspil viser, at der er forskel i dansk politik. Det viser, at hvis man har styr på økonomien, så har man mulighed for at udbygge nogle af de store velfærdsområder, som rigtig mange danskere er optaget af, siger Helle Thorning-Schmidt.

Thorning: Sundheden skal forbedres med SF og Enhedslisten

Thorning fastslår, at hun ser regeringens sundhedsudspil som del af en finanslov indgået med SF og EL.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tonede rent, rødt flag, da hun torsdag fremlagde regeringens sundhedsudspil til fem milliarder kroner.

Med en udstrakt hånd til SF og Enhedslisten og en knytnæve til Venstre gjorde Thorning det klart, at hun går efter at finde sit flertal for regeringens sundhedsudspil i rød blok.

- Jeg glæder mig over, at SF og Enhedslisten har taget pænt imod vores udspil. 

- Det er dem, vi skal lave det sammen med. Vi har nu mulighed for at lave en finanslov med det formål at sikre, at sundhedsudspillet kan blive til virkelighed og dermed til gavn for rigtig mange mennesker, siger Helle Thorning-Schmidt.

                   Læs også: Regeringen vil investere 5 mia i bedre sundhed

Hun fremhæver blandt andet, at regeringen vil bruge 1,1 milliard kroner på at sikre kræftpatienter en hurtigere diagnose. Samtidig vil regeringen bruge 1,5 milliarder kroner på at hjælpe kroniske patienter mere i deres hjem.

- Det her er noget, der vil rykke. Det har et langt perspektiv, og derfor vil det forhåbentlig fortsætte igennem mange år, siger Helle Thorning-Schmidt.

Sundhedsudspillet vil indgå i regeringens udspil til finanslov, som bliver præsenteret på tirsdag. Derefter skal finansminister Bjarne Corydon (S) i løbet af efteråret forsøge at samle et flertal for næste års finanslov.

På forhånd har spørgsmålet om dagpengereglerne dog endnu en gang skabt tvivl om, hvorvidt partierne i rød blok kan blive enige.

Helle Thorning-Schmidt lægger dog på ingen måde op til, at finansloven ligesom sidste år kan indgås med hovedmodstanderen ved det kommende folketingsvalg, Venstre.

- Jeg har lagt mærke til, at Venstre og De Konservative lige skal vurdere, om det her egentlig er nok for at løse de udfordringer, vi står over for i det danske sundhedsvæsen.

- Til det er der bare at sige, at hvis man går ind for nulvækst, så vil man ikke på nogen som helst måde kunne fremlægge det her udspil uden samtidig at skære voldsomt på nogle andre områder i vores velfærd.

- Vores sundhedsudspil viser, at der er forskel i dansk politik. Det viser, at hvis man har styr på økonomien, så har man mulighed for at udbygge nogle af de store velfærdsområder, som rigtig mange danskere er optaget af, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Emneord: Sundhed, Forebyggelse, sundhedsstrategi, Kræftbehandling, Kræftpatienter, KOL, Genindlæggelser, Sundhedsminister, Sundhedsvæsnet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.