Thorning til Syrien-krigere: Jeg foragter jer

Helle Thorning-Schmidt taler med store bogstaver til danske ekstremister, der drager til Syrien i hellig krig.

- I kan kun blive sprængt i luften én gang. Bliv hjemme. Tænk på jeres far og mor. Det er ikke kun jer selv, I svigter. Det er jeres nærmeste. Tænk jer om.

Så tydelig var budskabet fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til de danske Syrien-krigere, da hun lørdag gik på talerstolen ved Socialdemokraternes kongres i Aalborg.

Partiformanden lægger op til aktivt at bekæmpe de kamphandlinger, der finder sted i det nordlige Irak og Syrien, hvor krigere fra Islamisk Stat med Thornings ord har trukket blodige spor af ødelæggelse og død efter sig.

Selvom krigen i Syrien ligger langt væk fra Danmark, lægger Thorning op til hård kamp mod de ekstremister, der prøver at sprede islamistisk ideologi i Danmark.

- Vi ved, at unge fra Danmark rejser til Syrien for at gå i krig. Vi ved, at unge dræber og dør i den vildfarelse, at de er martyrer. Jeg har kun foragt tilovers for dem. De er en skændsel, siger hun i talen.

Helt konkret vil regeringen inddrage passet hos de personer, der planlægger at tilslutte sig Islamisk Stat.

Derudover vil man få frataget sin opholdstilladelse, hvis man rejser ned til eksempelvis Syrien eller det nordlige Irak for at tage del i de angreb, som IS står bag.

 
Emneord: Helle Thorning Schmidt, Ekstremisme, Hellige krigere, Islamisk Stat, Partikongres
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 23.09.14 Jan Sohn
  FRATAG PAS OG STATSBORGERSKAB

  Med statsministerens udtalelser til kongressen er der tilsyneladende et flertal i Folketinget for netop at fratage de mennesker, som rejser ud for at kæmpe for de forkvaklede synspunkter, som de rabiate som blandt andet IS står for.
  Derfor er det glædeligt, hvis det nødvendige lovgivningsarbejde går i gang straks efter Folketingets åbning i næste måned.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 23.09.14 Velfærd
  55 millioner kroner til syriske flygtninge

  Regeringen bevilger yderligere 55 millioner kroner til ofrene for borgerkrigen i Syrien. Her har den militante islamiske gruppe ISIL på få dage gjort situationen endnu mere kaotisk og drevet 100.000 mennesker på flugt.

 • 19.09.14 Politik
  Regeringen skærper indsatsen mod radikalisering og ekstremisme

  Socialminister Manu Sareen og justitsminister Karen Hækkerup præsenterer i dag regeringens nye handlingsplan om forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Regeringen styrker forebyggelsesindsatsen på alle fronter og strammer lovgivningen bl.a. for at sætte en stopper for det stigende antal unge, der rejser til Syrien og Irak for at kæmpe.

 • 09.09.14 Politik
  Ekstremistiske miljøer i Danmark

  SFI’s kortlægning har til formål at skaffe viden om miljøer med holdninger og vilje til handlinger, der kan være i konflikt med demokratiske styreformer. Kortlægningen har identificeret i alt 15 grupper inden for tre ekstremistiske miljøer.