Thorning til Thulesen Dahl: Du tør ikke tage ansvar

Statsministeren langer ud efter Dansk Folkepartis formand, der ikke vil indgå i en eventuel blå regering.

Han løber fra sit ansvar.

Så harsk er statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) kritik af Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Det skriver BT.

"Han sejler under bekvemmelighedsflag", når han slår fast, at Dansk Folkeparti ikke kommer til at indgå i en regering efter et kommende valg. 

Valget, der senest skal afholdes i september 2015, tyder på stort blåt flertal og næsten 20 procent af stemmerne til Dansk Folkeparti.

- Det betyder, at DF har mulighed for at bruge alle de penge, de vil, på alle mulige ting, som de mener lyder godt.

- Men man skal have tingene til at hænge sammen økonomisk. Det slipper DF for at vise, fordi de ikke ønsker at tage det store ansvar. Det giver en god bekvemmelighed, siger Thorning til BT.


Det er ikke første gang, at Thorning og Socialdemokraterne langer ud efter Thulesen Dahl, som hun har set gå på hugst blandt de socialdemokratiske vælgere.

Tidligere på året havde Socialdemokraterne lavet en samlet oversigt over alle Dansk Folkepartis løfter til danskerne. Og de beløb sig til 181 milliarder kroner, som der ifølge S ikke var fundet finansiering til.

Pengene blev sarkastisk døbt "tulliarder", opkaldt efter Thuelsen Dahls øgenavn Tulle.

Det nye angreb fra Thorning kommer, efter at Thulesen Dahl hen over julen har optrådt i flere medier med budskabet om, at han er parat til at gå til forhandlinger om et blåt regeringsgrundlag, hvis han bliver indbudt af Lars Løkke Rasmussen (V) efter et valg. 

Men samtidig har han holdt fast i, at Dansk Folkeparti med 99 procents sikkerhed ikke kommer til at indgå i en regering, fordi partiet vil få mest indflydelse ved at stå uden for.

Det blev af iagttagere vurderet som Thulesen Dahls forsøg på at presse Løkke forud for de forventede forhandlinger og som et forsøg på at forberede vælgerne på, at Dansk Folkeparti kommer til at gå på kompromis for at få indflydelse.

Emneord: FV2015, Helle Thorning Schmidt, Kristian Thulesen Dahl, Regering
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 15.06.15 Politik
  Danmark i balance – Husk fundamentet

  Det nordjyske Kommunekontaktråd, KKR Nordjylland, har sendt et åbent brev til de nordjyske folketingspolitikere. "Husk fundamentet" lyder budskabet.

 • 12.06.15 Politik
  Verdens vådeste valgmøde i Greve Svømmehal

  Tirsdag den 16. juni kan du møde de lokale toppolitikere til en sund, skarp og sjov debat i Greve Svømmehal. Alle er meget velkomne, og der er gratis adgang.

 • 04.06.15 Politik
  Dårligt arbejdsmiljø koster samfundet over 60 mia. om året

  60-80 mia. kr. – eller mindst halvanden Storebæltsbro i nutidskroner. Hvert år. Så meget koster dårligt arbejdsmiljø samfundet. Det anslår FTF og LO på baggrund af tal fra EU-kommissionen. Politikerne må forholde sig til det store beløb i valgkampen, mener de to hovedorganisationer.

 • 28.05.15 Politik
  Valgkampen flyver ind til Folkemødet

  Folkemødet sætter i samarbejde med Danish Air Transport alle sejl til for at få bragt selve valgkampen til Bornholm – og tilbyder at skræddersy afgange til folketingskandidaterne og politiske journalister fra hele landet