Thyra Frank i bog: Jeg skriver af fra plejehjem i Jylland

Ældreminister Thyra Frank (LA) er kommet i modvind for gamle udtalelser om at kopiere APV-undersøgelser. Læs her, hvad der står i biografien om Thyra Frank.

 
Socialdemokratiet kræver en redegørelse fra ældreminister Thyra Frank (LA), der i en bog fra 2010 forklarede, at hun som plejehjemsforstander kopierede et andet plejehjems lovpligtige arbejdspladsvurdering.
 
Læs her, hvad Thyra Frank i bogen skrev om sin tid som forstander på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg i København:

Pleje- og omsorg under forandring.

Læs historien om en ny ledelse, der på rekordtid slog Thyra Frank's Lottekultur ihjel. 
 
 

- Jeg er med på, at man ikke skal skrive af efter naboplejehjemmet, for det opdager de i kommunen. Derfor skriver jeg af efter et plejehjem i en jysk kommune, hvor jeg har en klog kollega. Hvad han ikke kan lave på papir! Jeg beundrer den mand. Og som får det til at fylde.

- Det foregår normalt på den simple måde, at han sender sine papirer over til mig, og så ændrer jeg logoet øverst. Jeg har kun glemt det en enkelt gang, hvilket skabte forvirring i kommunen.
 
- Det tog min dygtige kollega og flere af hans kolleger tre måneder at lave en APV, som de kunne godkende i kommunen. Det tog os to en halv time at skrive den af. Vi tilføjede en kælder, for det havde de ikke derovre. Det endte med at være småpinligt, for arbejdstilsynet kom faktisk, og der var ikke det rum eller det hjørne, som de ikke studerede med lup. Selv vores toiletbrætter.
 
- Jeg kunne ikke lade være med at sige til dem, at jeg tror, at de har den rigtige størrelse, for det er sjældent, at der ligger noget ved siden af. Til sidst bad de om vores APV-rapport, hvorefter de sagde: ”Thyra Frank, dette er den bedste APV, vi nogensinde har set”. Jeg stod der med hektiske røde kinder og sagde: ”Mine ord om igen”.
 
- Ingen tvivl om, at der skal være kontrol og dokumentation. Det, jeg stiller spørgsmålstegn ved, er mængden. Vi skal hele tiden spørge os selv, om det her nu også er nødvendigt. Hvis man er et ærligt menneske og står ved sig selv, bliver man nødt til ind imellem at bøje reglerne, men jeg ved såmænd ikke, hvilke regler jeg bøjer, for jeg sidder ikke og læser i regelværket. Jeg bruger bare min sunde fornuft.

Ifølge Politiken og TV2 har Thyra Frank flere gange siden gentaget fortællingen. Blandt andet under et foredrag i 2006, som Dagbladet Ringsted gengav:

- Jeg elsker at skrive af. Der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken en gang til.
 
Kilde: "Thyra Frank - livsglæde & stjernestunder" fra 2010.
 
/ritzau/
Emneord: 130117, Thyra Frank, Ældreminister
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.09.20 Ledelse
  Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

  Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 04.09.18 Sundhed
  Ældreminister om hygiejne: Private virksomheder har spændende løsninger

  Ældreminister Thyra Frank lagde vejen forbi Berendsen i Kastrup for at høre om tidsbesparende og hygiejniske vaskeprocesser. Ministeren var imponeret over virksomhedens løsninger, som kan lette hverdagen på plejehjemmene.

 • 21.06.18 Sundhed
  Ministre vil have undersøgt mangel på SOSU'er og sygeplejersker

  Fire ministre skyder kortlægningsarbejde i gang, der skal undersøge kommuner og regioners udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft på sundheds- og ældreområdet.

 • 05.10.17 Politik
  Nye regler skal forebygge konkurser i hjemmeplejen

  Retvisende priser, lovkrav om beredskabsplaner og et styrket samarbejde mellem kommuner og private hjemmeplejefirmaer. Det er nogle af de initiativer, som skal være med til at forebygge konkurser i hjemmeplejen. Hent aftalen her.