Thyra Frank opfordrer S til at indstille kritik af fortiden

Budgettet på Thyra Franks plejehjem Lotte lå ifølge Radio 24syv på niveau med kommunalt gennemsnit.

Ældreminister Thyra Frank (LA) opfordrer til, at politikerne på Christiansborg nu bruger kræfterne på at hjælpe ældre frem for på ministerens fortid på plejehjemmet Lotte.

Udmeldingen kommer, efter en historie fra Radio24syv  om, at plejehjemmet Lotte ikke blev overbetalt, mens Thyra Frank var leder.

I en skriftlig kommentar til Ritzau siger Thyra Frank:

Balladen om ældreminister Thyra Frank

Vi har samlet de væsentige historier om Thyra Frank lige her. 

- Som jeg hele tiden har slået fast, så brugte jeg først og fremmest min tid som forstander på Lotte på at skabe de bedst mulige rammer for beboerne og for mine medarbejdere. Jeg var ikke optaget af, om vi havde flere eller færre penge end andre plejehjem.

- Jeg er personligt glad for, at der nu kommer nogle nuancer i den senere tids beskrivelser af forholdene på plejehjemmet Lotte, siger Thyra Frank.

Hun kommer samtidig med en opfordring til kollegerne på Christiansborg:

- Jeg håber, at vi en gang for alle kan lægge fortiden bag os og i stedet bruge kræfterne på at skabe bedre vilkår for alle ældre i Danmark, for deres pårørende, for medarbejderne og lederne i ældreplejen, der hver dag gør så uendelig meget godt for vores ældre. For det fortjener de.

Radio24syv har sammenlignet prisen per ældre på plejehjemmet Lotte med prisen på kommunale plejehjem indsamlet i en rapport af Kommunernes Revision i 2008.

Pleje- og omsorg under forandring.

Læs historien om en ny ledelse, der på rekordtid slog Thyra Frank's Lottekultur ihjel. 
 
 

Rapporten viser, at en plads på et kommunalt plejehjem kostede 1670 kroner i døgnet, inklusiv moms. Det er ifølge Radio24syv 111 kroner mere i døgnet end på Thyra Franks plejehjem.

Socialdemokratiet har med tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S) i spidsen de seneste uger anklaget Thyra Frank for, at hendes plejehjem kun var en succes, fordi det var overbetalt i forhold til de kommunale plejehjem.

Plejehjemmets store budget var grunden til, at der var råd til hygge, god mad og vin til måltiderne, har det lydt.

Den kritik fastholder Socialdemokratiet, der ikke anerkender regnestykket fra Radio24syv.

Astrid Krag skriver på Facebook, at hun mener, at historien bygger på "forfejlede og misforståede tal". Alligevel skriver hun i samme opslag på Facebook:

- Jeg har ikke noget stort behov for at søbe rundt i fortiden.

/ritzau/

Emneord: Thyra Frank, Lotte-sagen, Ældrepleje, Ældreminister, Astrid Krag
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også