Tidligere byrådsmedlem må forlade sin hjemby, når fængslet kalder. Det tidligere statsfængsel i netop Horsens er nu kulturcenter.

Tidl. byrådsmedlem fra Horsens fængslet i stor narkosag

Tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem, der forlod Horsens byråd i utide i oktober 2014, havde sideløbende med sit politiske arbejde tilsyneladende gang i en givtig forretning med indsmugling af kokain i kilovis til Horsens.

Det er i hvert fald politiets formodning. Task Force Vest med hovedsæde i Horsens slog 29. november sidste år til og anholdt fire mænd - heriblandt det tidligere byrådsmedlem, erfarer Horsens Folkeblad.


Ifølge avisens oplysninger nægter han sig skyldig. 

Mændene, der alle stammer fra Horsens-området, er sigtet for medvirken til eller indsmugling i kilovis af kokain og heroin. Narkoen blev købt i den hollandske by Deventer og kom via Tyskland til Horsens.

Task Force Vest, der ikke ønsker at bekræfte, om ex-politikeren er en af de fire varetægtsfængslede, har i månedsvis holdt kortene tæt ind til kroppen i den omfattende narkosag. Samtlige retsmøder er ført for dobbeltlukkede døre, og intet er sluppet ud til offentligheden om sagen.

Fire personer er allerede dømt. To mænd fik i september sidste år seks år og fire et halvt års fængsel. 10. april i år blev yderligere to personer dømt ved Retten i Horsens og fik fængselsstraffe på hhv. otte et halvt år og syv år. De to mænd har erkendt at have indsmuglet op mod fem kg kokain fra Holland til Horsens samt hhv. 500 og 400 gram heroin. 

Det fremgår af dommen, at en af mændene smuglede kokainen til Horsens efter aftale med bl.a. den daværende aktive politikere samt en anden navngiven person. 

Ifølge anklager ved Sydøstjyllands Politi, Lenette Skak, er der tale om et yderst organiseret narko-netværk med hovedsæde i Horsens, som Task Force Vest er tæt på at få opklaret.

- Det er en stor narkosag, der omfatter adskillige ture fra Holland til Horsens med indsmugling af hård narko i kilovis. Det virker som et meget organiseret netværk, fortæller hun til Horsens Folkeblad.

De fire mænd, der fortsat er varetægtsfængslet i sagen, har, ifølge anklageren, indtil videre nægtet sig skyldig. En femte person opholder sig i udlandet. Han er varetægtsfængslet in absentia.

 

Emneord: Kriminalitet, Narkosmugling, Byrådsmedlem
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også