Foto fra Nedim Yasars Twitterprofil

Tidligere bandeleder skudt efter reception for bogudgivelse

Tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar blev mandag aften skudt efter reception på sin bog om hans exit fra bandemiljøet. Politiet bekræfter hans død. (opdateret).

Radiovært og tidligere bandeleder Nedim Yasar er tirsdag afgået ved døden, efter at han mandag blev ramt af skud i København. 

Det oplyser Københavns Politi tirsdag kort før klokken 13.

LÆS OGSÅ: PAPE VIL SE PÅ BESKYTTELSE I EXIT-PROGRAM

- De pårørende er underrettet, og vi kan bekræfte, at afdøde er identisk med den i medierne omtalte Nedim Yasar, lyder det fra politiet i en pressemeddelelse.

Prøv DenOffentlige

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

31-årige Yasar havde mandag aften deltaget i en reception for sin netop udkomne bog i Københavns Nordvestkvarter. Da han forlod arrangementet ved 19.30-tiden, blev han skudt ud for Hejrevej 42. 

Det er politiets vurdering, at der blev afgivet mindst to skud af en person, der forlod gerningsstedet til fods.

Nedim Yasar er ifølge politiet kendt som tidligere bandemedlem og har været del af et bande-exitprogram. 

I august 2017 rettede han henvendelse til det lokale politi og oplyste, at han havde været forsøgt overfaldet. Dette førte til, at han fik en alarmtelefon. 

- Denne havde han ikke med i forbindelse med skudattentatet, oplyser Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Nedim Yasar har i samarbejde med forfatter og journalist Marie Louise Toksvig skrevet bogen "Rødder", der handler om Yasars vej ud af bandemiljøet. Bogen er udkommet tirsdag.

I tiden op til bogudgivelsen har Nedim Yasar fortalt til flere medier, at han frygter for sit liv.

Jeg får trusler hver eneste dag - både på Facebook og Instagram, sagde han mandag til Jyllands-Posten.

- Det fortæller mig, at der er nogle i miljøet, som ikke vil have, at jeg fortæller om, hvordan det hele fungerer, sagde han i interviewet.

Ud over bogprojektet har det tidligere bandemedlem og Marie Louise Toksvig været kolleger på radioprogrammet "Politiradio" på Radio24syv. 

Politiet fik meldingen om skyderiet, der skete på Hejrevej, mandag klokken 19.38. 

Hejrevej ligger i Københavns Nordvestkvarter.

Københavns Politi har tirsdag formiddag endnu ikke foretaget nogle anholdelser i sagen.

Nedim Yasar har i samarbejde med forfatter og journalist Marie Louise Toksvig netop udgivet bogen "Rødder", der handler om Yasars vej ud af bandemiljøet.

I et interview med Ekstra Bladet i weekenden forklarede han, hvordan han har måtte leve i skyggen, siden han valgte at deltage i et exitprogram.

I interviewet fortalte han, at han stadig levede med en trussel mod sit liv og havde mareridt om natten om, at nogen pludselig sparker døren ind til lejligheden.

Her kom det også frem, at han sidste år blev forsøgt overfaldet i sit eget hjem.

- Jeg nåede at tænke "hvad fuck er det, der står foran mig". Men så så jeg kniven, og det gik op for mig, hvorfor han var der. Jeg skulle slås ihjel, fortalte Nedim Yasar til Ekstra Bladet.

Yasar var ifølge ham selv leder af banden Los Guerreros, som var en støttegruppe til Bandidos på den københavnske Vestegn.

Foruden at have været med til at skrive en bog har han også i en længere periode været medvært på radioprogrammet "Politiradio" på Radio24syv.

Her gennemgår han sammen med Marie Louise Toksvig og den tidligere betjent Sebastian Richelsen aktuelle politi- og retssager i programmet, der bliver sendt én gang om ugen.

Yasar var for nogle år siden leder af banden Los Guerreros, som var en støttegruppe til Bandidos på den københavnske Vestegn. 

Det var udsigten til at blive far, der fik Yasar til at bryde med banden og gå ind i et exit-program.

/ritzau/

Emneord: Bøger, Bandemedlemmer, Exitprogram, Bandekriminalitet, Nedim Yasar, 211118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også