Tidligere EU-kommissær Dalli taber retssag mod chefen

Maltas John Dalli blev ikke fyret som EU-kommissær. Han sagde selv op, lyder dommen fra EU-Domstolen.

Selv om chefen truer med en fyring og kalder det mere ærefuldt, hvis man selv træder tilbage, inden fyresedlen kommer, så er der ikke tale om en formel fyring. 

Slet ikke når man selv siger både til chefen og til offentligheden, at man siger op.

Det er konklusionen fra EU-Domstolen, der i en dom tirsdag afviser tidligere EU-kommissær John Dallis forsøg på at få oprejsning og erstatning, efter at han 16. oktober 2012 måtte forlade sit kommissærjob i Bruxelles.


Dalli har insisteret på, at han blev fyret fra jobbet som sundheds- og forbrugerkommissær. 

Mens daværende kommissionsformand José Manuel Barroso og hans stab har sagt, at der var tale om en frivillig fratrædelse. Den blev udløst af en rapport fra EU's antisvindelkontor, Olaf, der kritiserede Dallis kontakter til tobakslobbyen. 

- Domstolen finder på baggrund af vidneudsagn og bevismaterialet, at det i overensstemmelse med de juridiske krav er godtgjort, at hr. Dalli sagde op mundtligt under mødet med formand Barroso 16. oktober om eftermiddagen, hedder det blandt andet i dommen.

Emneord: Maltas John Dalli, EU-Domstolen, Personalesag, Personalepolitik, EU-Kommissær
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 16.01.17 Politik
  Borgmester: Medarbejdere skal selv bestemme deres arbejdstid

  ”Vi er i forskellige livssituationer på forskellige tidspunkter i vores liv, og det smitter naturligt af på, hvor meget vi har mulighed for eller lyst til at arbejde. Det skal en arbejdsplads kunne imødekomme,” siger Ninna Thomsen, der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

 • 26.01.15 Politik
  EU-Kommissionen trækkes i retten for kemi-nøl

  EU-Kommissionen er blevet trukket i retten for at sylte lovgivning for hormonforstyrrede stoffer. Danmark går nu ind i sagen, og miljøminister Kirsten Brosbøl vil presse på for, at EU vedtager fælles regler.

 • 06.11.14 Bæredygtighed
  Danmark har gyldige vandplaner

  I sidste uge blev vandplaner for perioden 2009-2015 vedtaget, offentliggjort og rapporteret til EU-Kommissionen. Dagens dom fra EU-domstolen om manglende vandplaner får derfor ingen konsekvenser.