Tidligere forsvarsminister Hans Hækkerup er død

Den tidligere forsvarsminister er død efter længere tids sygdom. Han blev 68 år gammel.

Tidligere forsvarsminister Hans Hækkerup (S) er død efter længere tids sygdom. Det bekræfter familien over for Ritzau. Hans Hækkerup døde kort før jul.

- Han sov stille ind. Bisættelsen har fundet, og efter Hans' ønske skete det i stilhed med kun den nærmest familie til stede, siger Klaus Hækkerup, Hans Hækkerups bror.

Hans Hækkerup blev 68 år gammel. For tre år siden meldte Hækkerup ud, at han led af den sjældne og uhelbredelige sygdom Multipel System Atrofi (MSA), der regnes for at være dødelig.

Han fortalte dengang til Jyllands-Posten, at sygdommen var:

- En forfærdelig sygdom, som det heldigvis kun er få, der stifter bekendtskab med.

Hans Hækkerup var medlem af Folketinget 1979-81 og 1984-2001. I Poul Nyrup Rasmussens regering var Hans Hækkerup forsvarsminister i årene 1993-2000.

Her var det særligt den sikkerhedspolitiske situation efter Den Kolde Krigs ophør, som Hækkerup engagerede sig i. Han vil blive husket som en utrolig dygtig forsvarsminister, siger Henrik Dam Kristensen (S), der sad i regering med Hækkerup.

- Han gjorde klart, at Socialdemokraterne skal være et parti, der påtager sig sit ansvar rundt omkring i verden. Når man kigger på hans tid som forsvarsminister, mener jeg også, at han med sin personlighed var med til at højne Danmarks standard, siger han.

- Der er bare nogle mennesker, som du mærker, har forstand på det, de taler om, fortsætter han.

Efter tiden i Folketinget blev han chef for FN's civile administration i Kosovo i et år. I 2008 blev han udpeget til formand for Forsvarskommissionen.

Hans Hækkerup kommer fra en større socialdemokratisk politikerfamilie.

Han var søn af tidligere udenrigsminister Per Hækkerup og bror til folketingsmedlem Klaus Hækkerup.

Desuden var han onkel til brødrene Nick Hækkerup, der er Handels- og Europaminister, og folketingsmedlemmet Ole Hækkerup. Begge er socialdemokrater.

I sine sidste år boede Hans Hækkerup i Mexico med sin kone Sussanne Rumohr Hækkerup. Hun blev for tre år siden udnævnt til Danmarks ambassadør i landet.

/ritzau/

Emneord: Dødsfald, Hans Hækkerup
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 25.11.13 Velfærd
  Stort fald i narkotikadødsfald

  Sidste år var antallet af dødsfald blandt stofmisbrugere det laveste i 19 år. I 2012 var der 210 såkaldte narkotikarelaterede dødsfald. Det er markant færre end i 2011, hvor der blev registreret 285 dødsfald.