Tidligere forsvarsminister Hans Hækkerup er død

Den tidligere forsvarsminister er død efter længere tids sygdom. Han blev 68 år gammel.

Tidligere forsvarsminister Hans Hækkerup (S) er død efter længere tids sygdom. Det bekræfter familien over for Ritzau. Hans Hækkerup døde kort før jul.

- Han sov stille ind. Bisættelsen har fundet, og efter Hans' ønske skete det i stilhed med kun den nærmest familie til stede, siger Klaus Hækkerup, Hans Hækkerups bror.

Hans Hækkerup blev 68 år gammel. For tre år siden meldte Hækkerup ud, at han led af den sjældne og uhelbredelige sygdom Multipel System Atrofi (MSA), der regnes for at være dødelig.

Han fortalte dengang til Jyllands-Posten, at sygdommen var:

- En forfærdelig sygdom, som det heldigvis kun er få, der stifter bekendtskab med.

Hans Hækkerup var medlem af Folketinget 1979-81 og 1984-2001. I Poul Nyrup Rasmussens regering var Hans Hækkerup forsvarsminister i årene 1993-2000.

Her var det særligt den sikkerhedspolitiske situation efter Den Kolde Krigs ophør, som Hækkerup engagerede sig i. Han vil blive husket som en utrolig dygtig forsvarsminister, siger Henrik Dam Kristensen (S), der sad i regering med Hækkerup.

- Han gjorde klart, at Socialdemokraterne skal være et parti, der påtager sig sit ansvar rundt omkring i verden. Når man kigger på hans tid som forsvarsminister, mener jeg også, at han med sin personlighed var med til at højne Danmarks standard, siger han.

- Der er bare nogle mennesker, som du mærker, har forstand på det, de taler om, fortsætter han.

Efter tiden i Folketinget blev han chef for FN's civile administration i Kosovo i et år. I 2008 blev han udpeget til formand for Forsvarskommissionen.

Hans Hækkerup kommer fra en større socialdemokratisk politikerfamilie.

Han var søn af tidligere udenrigsminister Per Hækkerup og bror til folketingsmedlem Klaus Hækkerup.

Desuden var han onkel til brødrene Nick Hækkerup, der er Handels- og Europaminister, og folketingsmedlemmet Ole Hækkerup. Begge er socialdemokrater.

I sine sidste år boede Hans Hækkerup i Mexico med sin kone Sussanne Rumohr Hækkerup. Hun blev for tre år siden udnævnt til Danmarks ambassadør i landet.

/ritzau/

Emneord: Dødsfald, Hans Hækkerup
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 25.11.13 Velfærd
  Stort fald i narkotikadødsfald

  Sidste år var antallet af dødsfald blandt stofmisbrugere det laveste i 19 år. I 2012 var der 210 såkaldte narkotikarelaterede dødsfald. Det er markant færre end i 2011, hvor der blev registreret 285 dødsfald.