Tidligere kirkeminister Tove Fergo er død

Tidligere kirkeminister Tove Fergo er død, oplyser familien til Ritzau. Hun blev 69 år.

Sognepræst og tidligere kirkeminister Tove Fergo er død, 69 år. Det oplyser familien til Ritzau.

Tove Fergo, der døde søndag, opnåede noget, som få kirkeministre før - og i udstrakt grad efter - hende har formået, nemlig at være ekstremt synlig og skabe debat om sit område.

Hun blev udnævnt til minister tilbage i 2001, Anders Fogh Rasmussen overtog statsministerposten. Hun var den første sognepræst i 28 år, der kunne tage plads i ministerstolen, og det skulle hurtigt vise sig, at det ikke var for at stryge nogen med hårene.

Efter ganske kort tid på posten lagde hun sig ud med landets biskopper, fordi hun åbent erklærede, at hun ikke kunne se lyset i at udskifte folkekirkens salmebog sådan, som systemet ellers havde arbejdet på i årevis.

Ingen kan betvivle Tove Fergos engagement, hvilket striden om salmebøgernes opdatering vel også er udtryk for. Og hendes vej ind i politik skyldes indignation over tvangsfjernelser af børn.

Men hun var også en vanddeler. Hendes chef, Anders Fogh Rasmussen, bakkede hende dog op hele vejen, indtil Fergo i 2005 ikke opnåede genvalg til Folketinget og dermed reelt var færdig som minister.

Tiden på Christiansborg strakte sig tilbage fra 1994, og hun var også medlem af Københavns Borgerrepræsentation i otte år op gennem 1990'erne.

Tove Fergo har arbejdet som sognepræst ved Simon Peters Kirke på Amager siden 1973. I august i år fik hun bevilget sygeorlov fra fra arbejdet.

Hun var gift med Peter Fergo, ligeledes sognepræst.

 

BLÅ BOG: Tove Fergo - præst og kirkeministerTidligere kirkeminister for Venstre Tove Fergo døde søndag, 69 år gammel. Her er hendes blå bog:
Blå bog om Tove Fergo.
 
Navn: Tove Fergo
 
Født: 24/9 1946 i København, død 4/10 2015.
 
Datter af: Fuldmægtig Svend Ole Andersen og Elly Tove
 
Gift med: Sognepræst Peter Fergo
 
Uddannelse: Cand theol (Københavns Universitet) 1972
 
Karriere: Sognepræst ved Simon Peters Kirke fra 1973
 
Medlem af Folketinget for Venstre 1994-2005
 
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation 1990-1998
 
Kirkeminister 2001-2005
 
Kilde: Kraks Blå Bog

/ritzau/

Emneord: Tove Fergo
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også