Tidligere kommunal leder dømt for bestikkelse

En 58-årig mand er fredag ved Retten i Aarhus blevet dømt for flere gange i sin tid som leder i Aarhus Kommune at have modtaget bestikkelse.

Dommen lød på fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste. I samme sag blev en nordjysk virksomhed idømt en bøde på 100.000 kroner for at have ydet bestikkelse til den 58-årige. Firmaets direktør blev idømt 60 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste. 

Bestikkelsen fandt sted i en periode fra 2010 til 2016. Blandt andet modtog den 58-årige af flere omgange koncert- og festivalbilletter af virksomheden, der solgte maskiner til hans afdeling i kommunen. Desuden ydede virksomhede et sponsorat på 210.000 kroner til den badmintonklub, hvor den 58-årige var bestyrelsesmedlem. 

”Det er helt essentielt, at vi som samfund kan stole på, at ansatte i det offentlige ikke lader sig bestikke til at give fordele til bestemte virksomheder eller personer. Selvom der ikke er noget endegyldigt bevis for, at virksomhederne fik modydelser ud af deres gaver og sponsorater, så er der sået kraftigt tvivl om, hvorvidt de har fået en bedre behandling. Jeg er tilfreds med, at retten vurderede, at der er tale om bestikkelse, når man som offentligt ansat modtager gaver fra leverandører i det omfang, den 58-årige gjorde, ” siger anklageren. 

Også dømt for tøjkøb på kommunens regning

I samme sag blev den 58-årige frifundet for bestikkelse ved at have deltaget på golfture arrangeret af en anden virksomhed, som kommunen handlede med. Her vurderede retten, at det ikke kunne bevises, at der var tale om fornøjelsesture, der kunne betragtes som bestikkelse. I den forbindelse blev det pågældende firma og to direktører også frifundet. 

”Jeg vil nu nærlæse rettens afgørelse og vurdere, om den skal indstilles til anke hos Statsadvokaten,” siger Jesper Rodkjær. 

Den 58-årige blev ud over bestikkelse også dømt for mandatsvig ved på kommunens regning at have købt tøj for cirka 3000 kroner til privat brug. 

Den 58-årige har erkendt mandatsviget men nægter, at der var tale om bestikkelse, da han modtog billetter og sponsorat fra firmaerne. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.