Tidligere minister ignorerer corona-regel: Nægter mundbind

Den tidligere minister ville ikke iføre sig et mundbind, da hun søndag var ude for at få en bid mad.

Den tidligere Venstre-minister Eva Kjer Hansen (V) har netop annonceret, at hun sigter efter at vinde borgmesterposten i Kolding. Udmeldingen kom kort efter, at den tidligere toppolitiker Villy Søvndal, at han ligeledes drømmer om borgmesterkæden i Kolding. Den kamp skal udkæmpes ved næste års kommunalvalg. 

Nu fortæller JydskeVestkysten imidlertid, at netop Eva Kjer Hansen søndag eftermiddag ignorerede både et skilt og mundtligt påbud om at hun skulle have mundbind på, når hun gik på restaurant. I dette tilfælde var politikeren på besøg på Havnegrillen i den sønderjyske by Aabenraa, hvor den tidligere minister bor. 

Anspændt stemning

Ifølge JydskeVestkysten er der klart skiltet med at mundbind er påkrævet ved indgangen til havnegrillen. Kravet trådte i kraft sidste lørdag efter statsminister Mette Frederiksen (S) havde gjort de gældende restriktioner fra nattelivet i København og Odensen landsdækkende. Det skete på baggrund af det stødt stigende antal nye smittede, som Statens Serum Institut har berettet om de seneste mange dage. 

Ejeren af havnegrillen fortæller, at Eva Kjer Hansen valgte at gå ind på grillen, selvom hun ikke havde mundbind på. Herefter blev politkeren hurtigt gjort opmærksom på, at den går altså ikke. Både ejeren samt flere af de andre gæster, fortalte hende, at mundbind er påkrævet. Men ifølge Christa Jürgensen, der ejer Havnegrillen, valgte Eva Kjer Hansen at ignorere den besked. 

"Kunderne blev nærmest aggressive, fordi det var en politiker, der ikke fulgte reglerne. Jeg synes også, det var en noget arrogant opførsel, og det gør det ikke bedre, at det var en politiker," udtaler Christa Jürgensen til JydskeVestkysten.

Eva Kjer Hansen har svaret på en mail. Hun beklager sin opførsel på Havnegrillen, og forklarer, at der var tale om "en ren forglemmelse", da hun ikke havde mundbind på.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.