Tidligere minister ignorerer corona-regel: Nægter mundbind

Den tidligere minister ville ikke iføre sig et mundbind, da hun søndag var ude for at få en bid mad.

Den tidligere Venstre-minister Eva Kjer Hansen (V) har netop annonceret, at hun sigter efter at vinde borgmesterposten i Kolding. Udmeldingen kom kort efter, at den tidligere toppolitiker Villy Søvndal, at han ligeledes drømmer om borgmesterkæden i Kolding. Den kamp skal udkæmpes ved næste års kommunalvalg. 

Nu fortæller JydskeVestkysten imidlertid, at netop Eva Kjer Hansen søndag eftermiddag ignorerede både et skilt og mundtligt påbud om at hun skulle have mundbind på, når hun gik på restaurant. I dette tilfælde var politikeren på besøg på Havnegrillen i den sønderjyske by Aabenraa, hvor den tidligere minister bor. 

Anspændt stemning

Ifølge JydskeVestkysten er der klart skiltet med at mundbind er påkrævet ved indgangen til havnegrillen. Kravet trådte i kraft sidste lørdag efter statsminister Mette Frederiksen (S) havde gjort de gældende restriktioner fra nattelivet i København og Odensen landsdækkende. Det skete på baggrund af det stødt stigende antal nye smittede, som Statens Serum Institut har berettet om de seneste mange dage. 

Ejeren af havnegrillen fortæller, at Eva Kjer Hansen valgte at gå ind på grillen, selvom hun ikke havde mundbind på. Herefter blev politkeren hurtigt gjort opmærksom på, at den går altså ikke. Både ejeren samt flere af de andre gæster, fortalte hende, at mundbind er påkrævet. Men ifølge Christa Jürgensen, der ejer Havnegrillen, valgte Eva Kjer Hansen at ignorere den besked. 

"Kunderne blev nærmest aggressive, fordi det var en politiker, der ikke fulgte reglerne. Jeg synes også, det var en noget arrogant opførsel, og det gør det ikke bedre, at det var en politiker," udtaler Christa Jürgensen til JydskeVestkysten.

Eva Kjer Hansen har svaret på en mail. Hun beklager sin opførsel på Havnegrillen, og forklarer, at der var tale om "en ren forglemmelse", da hun ikke havde mundbind på.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.