Tidligere regionsrådsformand om bestikkelsessag: Topledelse fik advarsler i 2009

De øverste direktører i Region Sjælland fik allerede i 2009 besked på, at de skulle føre kontrol med om Region Sjælland fik de varer leveret, som skatteborgerne har betalt for. Det siger den daværende formand for Regionsrådet, socialdemokraten Stén Bach Nielsen, til DR Sjælland. Samtidig rettes skarp kritik af BDO.

Stén Bach Nielsen stod tilbage i 2009 i spidsen for et sæt nye retningslinjer, der ifølge ham skulle sikre, at regionen fik leveret de varer, de betalte for. Han har derfor læst den hidtil hemmeligholdte rapport fra Rambøll med stor forbløffelse, for den afslører, at hverken direktion og revision sikrede sig, at reglerne blev holdt:


- Jeg har ikke på noget tidspunkt som regionsrådsformand fået besked på, at noget ikke var som det skulle være. Jeg har heller ikke fået anmærkninger fra vores interne revision, kun blanke påtegninger, siger Stén Bach Nielsen til radiostationen.

I rapporten fra Rambøll rejses der tvivl om, hvorvidt EU's udbudsregler er overholdt.
Med andre ord: Om IT-firmaet Atea fik ordrerne, uden at det blev afprøvet, om andre kunne levere billigere.

Videre opfordrer Rambøll på det kraftigste regionen til at undersøge en lang række leverancer af IT-udstyr på adresser i bl.a. Sønderjylland, Midtjylland og en del andre lokaliteter, hvor Region Sjælland med sikkerhed ikke har kontorer.

Rambøll antyder, at medarbejdere fra enten Atea eller Region Sjælland kan have solgt IT-udstyr til adresserne og stukket pengene, som regionen har betalt, i lommen, fortæller DR Sjælland.

Alle disse oplysninger får det radikale medlem af regionsrådet Anne Møller Ronex til at komme med en skarp kritik af revisionen i Region Sjælland:

- Hvordan kan det foregå uden at revisionen, som vi har betalt i dyre domme, har opdaget det? spørger hun.

Jesper Schytt Olsen fra revisionsfirmaet BDO Danmarks kommunikationsafdeling siger, at ingen fra revionsfirmaet kan stille op og svare på kritikken:

- Vi har tavshedspligt overfor vores kunde, siger han til DR Sjælland.

Den tidligere regionsrådsformand, Stén Bach Nielsen, vil ikke direkte svare på, om nogen af de øverste direktører i regionen skal fyres.

Men han synes der går for lang tid når endnu et revisionsfirma skal ind og undersøge sagen inden regionsrådet kan skride til handling:

- Det vigtigste er at redde Region Sjællands omdømme og få genoprettet tilliden, siger han.

Den nuværende formand for Region Sjælland, Jens Stenbæk siger, at den nye revisionsundersøgelse er nødvendig:

- Man kan ikke konkludere noget som helst på Rambølls rapport, kun at det ser alvorligt ud og at sagen skal undersøges til bunds, siger han.

De sidste 8 år har regionen købt IT-udstyr for næsten en milliard kroner, langt de fleste ordrer er placeret hos Atea og har tilsyneladende ikke været konkurrenceudsat.

Derfor skal den nye revisionsundersøgelse kortlægge, om regionens skatteborgere har betalt for meget for IT-udstyret.

Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.01.21 Ledelse
  Ny direktør for Herlev og Gentofte Hospital

  Anne Jastrup Okkels tiltræder som ny direktør – hun kommer fra stillingen som direktør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

 • 14.01.21 Ledelse
  Læger uden Grænser har fået ny direktør

  Valget af ny direktør i MSF Danmark er faldet på Malin Palmér, som siden oktober 2020 har været konstitueret direktør.

 • 24.09.20 Ledelse
  Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

  Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 12.08.20 Ledelse
  Anders Bondo Christensen stopper som formand for lærerne

  Formand for Danmarks Lærerforening (DLF) Anders Bondo Christensen meddelte i går, at han stopper som formand ved afslutningen af DLF’s kongres om seks uger.