Tidligere Skat-ansat idømmes fem år for svindel med udbytteskat

Østre Landsret mildner straffen til to svindlere i forhold til byrettens dom.

En tidligere ansat i Skat idømmes i landsretten fem års fængsel for korruption og for fusk med udbytteskat. Hans ven idømmes fire og et halvt års fængsel.

Ved Retten i Glostrup blev 69-årige Sven Jørgen Nielsen idømt seks års fængsel, mens 47-årige Torben Wulff Dileng fik fem års fængsel.

Historierne om Skat

Læs meget mere om skandalerne og planerne med Skat på tema-siden her. 

Der er dermed tale om en lille ændring i straffen i forhold til byrettens dom fra december.

Sven Jørgen Nielsen var også tiltalt for et forhold, der handler om embedsmisbrug, men det blev han frifundet for, da landsretten mente, at dette forhold var forældet.

46 års ansættelse i Skat blev det til. Her arbejdede Sven Jørgen Nielsen blandt andet som konsulent, hvor han havde ansvar for at godkende ansøgninger om udbetaling af udbytteskat til udenlandske selskaber.

Og det var i den forbindelse, at hans gode ven fik 37,4 millioner kroner på et falsk grundlag. Selv fik Sven Jørgen Nielsen cirka to millioner kroner i bestikkelse for besværet.

Begge har nægtet sig skyldige.

/ritzau/

Emneord: 230518, Udbytteskat, Skat, Skattesvindel
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også