Tidligere toppolitiker trækker sig fra direktørpost inden første arbejdsdag

Hele den borgerlige fløj er imod, at Pernille Blach Hansen skal være ny direktør i Aarhus Kommune. Nu trækker hun sig, før hun er startet.

Den tidligere socialdemokratiske folketingspolitiker Pernille Blach Hansen har trukket sig som kommende direktør for den skandaleramte teknik- og miljøforvaltning i Aarhus.

Det skriver DR Østjylland.

Det sker dagen efter, at hun blev valgt som direktør på onsdagens byrådsmøde.

Her valgte flertallet at tilbyde hende stillingen, men hele den borgerlige fløj i Aarhus Byråd stemte imod.


Senere gik medlemmer af byrådet ud og fortalte om ansættelsen, og at de var uenige i den, allerede inden Pernille Blach Hansen var blevet tilbudt stillingen. Derfor har Blach Hansen nu trukket sig.

En af kritikerne af ansættelsen, Venstres politiske ordfører Gert Bjerregaard, mener, at det er det rigtige at gøre.

-Pernille Blach Hansen har haft dømmekraft. For mig at se var det derimod utrolig dårlig dømmekraft, at borgmesteren pressede denne sag igennem, siger han.

Han mener ikke, at det var forkert at fortælle om ansættelsesproceduren.

- Efter et lukket møde i går blev der ikke fortalt andet af borgmesteren, end at hun hermed ansat. Så er sagen jo afgjort, og jeg ser ikke, at vi har brudt nogen fortrolighed, siger han til DR Østjylland.

Rådmand Kristian Würtz er ked af Pernille Blach Hansens beslutning.

- Men jeg må samtidig sige, at jeg sagtens kan forstå hende. Hun har ikke fået en anstændig behandling, siger Kristian Würtz.
Pernille Blach Hansen har også været direktør i Randers Kommune, Lego og Grundfos, men hendes kvalifikationer er ikke gode nok, mener Venstres Gert Bjerregaard.

- Vi står overfor en skandaleramt afdeling, hvor der formentlig skal ske flere afskedigelser. Det skal man virkelig have prøvet før, og vi er nervøse for, at hun kunne komme til at brække halsen, siger han.

Socialdemokraten Camilla Fabricius mener, det er noget vrøvl, at Pernille Blach Hansens kvalifikationer ikke er gode nok.

Hun mener, at den borgerlige fløjs modstand skyldes det kommende kommunalvalg.

- Det er ærgerligt, at den slags valgkampspolemik skal sættes ud over det faglige arbejde, som vi plejer at have, når vi ansætter, siger hun til DR Østjylland.

DR Østjylland har prøvet at få en kommentar fra Pernille Blach Hansen, men indtil videre uden held.

Hele historien hos DR Østjylland

Emneord: Pernille Blach Hansen, Direktører, Aarhus Kommune, 310817-1
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 15.03.19 Social
  Mere helhed for borgerne: Social og beskæftigelse i en forvaltning

  Rådmand Kristian Würtz foreslår at forenkle organiseringen ved at lægge de to forvaltninger – Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen – sammen til én forvaltning under en fælles ledelse og med seks nye driftsområder, der sammenkobler de sociale og jobrettede indsatser til borgerne.

 • 20.06.18 Infrastruktur
  Politisk aftale på plads: Aarhus klar til at forny udsatte boligområder

  En by i social balance. Det er målet for den politiske aftale, der netop er indgået af et bredt flertal i Aarhus Byråd. Aftalen fastlægger den politiske ramme for drøftelsen med boligforeningerne om udviklingen for byens udsatte boligområder frem mod 2030 samt byggeri af nye almene boliger. Hent aftalen her.

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 08.05.17 Velfærd
  Aarhus største plejehjemsfirma går konkurs

  Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at hjemmehjælpsfirmaet Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Rådmand vil have speedet op på ældreministerens initiativer, som skal skabe større tryghed for de ældre.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.