Tilbud til ledige: Tag uddannelse på FOAs område til 110 procent af dagpengesatsen

Er du ledig og interesseret i en uddannelse – og samtidig få op mod 21.000 kroner månedligt for det? Så er uddannelsen som social- og sundhedshjælper eller uddannelsen til serviceassistent måske en mulighed.

Det peger FOA i hvert fald på. De to uddannelser er med i det nye beskæftigelsesforlig, som honorerer ledige på uddannelse med 110 procent af dagpengesatsen. Initiativet er sat i værk som følge af corona-krisen, og skal imødegå en stærkt stigende ledighed og samtidig rekruttere til områder, der bliver brug for i fremtiden.

”Egentlig burde langt flere uddannelser være på listen, for eksempel uddannelsen til social- og sundhedsassistent, men midlerne til formålet er begrænsede. Og for FOA er det vigtigt, at også uddannelser med fokus på det offentlige arbejdsmarked er at finde på den nye positivliste i forliget. Så i FOA er vi tilfredse,” siger forbundssekretær Helena Mikkelsen fra FOA.

Hun lægger vægt på, at uddannelsen til social- og sundhedshjælper er et område med lav ledighed, og det giver store muligheder for et fast job.

”Og uddannelsen til serviceassistent er i den grad en uddannelse til fremtiden efter det nye og forstærkede fokus på hygiejne her under coronakrisen,” siger Helena Mikkelsen.

Hun lægger også vægt på, at voksenelev-ordningen nu styrkes og mulighederne for jobrotation bliver forlænget, selvom forliget ikke er endt så ambitiøst, som FOA havde håbet på.

”Danmark er hårdt ramt af corona-krisen og mere end 50.000 er blevet ledige. Men investeringer i fremtiden, som uddannelse og efteruddannelse jo er, er det rigtige svar på krisen. Og vi må gerne gå endnu videre af den investerings-vej,” mener Helena Mikkelsen.

Det nye forlig indebærer, at ledige på flere erhvervsuddannelser kan få 110 procent af dagpengesatsen. Det svarer for de fleste til cirka 20.990 kroner om måneden. Samlet set afsætter Folketinget 730 millioner kroner til indsatsen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.