Tilbud til ledige: Tag uddannelse på FOAs område til 110 procent af dagpengesatsen

Er du ledig og interesseret i en uddannelse – og samtidig få op mod 21.000 kroner månedligt for det? Så er uddannelsen som social- og sundhedshjælper eller uddannelsen til serviceassistent måske en mulighed.

Det peger FOA i hvert fald på. De to uddannelser er med i det nye beskæftigelsesforlig, som honorerer ledige på uddannelse med 110 procent af dagpengesatsen. Initiativet er sat i værk som følge af corona-krisen, og skal imødegå en stærkt stigende ledighed og samtidig rekruttere til områder, der bliver brug for i fremtiden.

”Egentlig burde langt flere uddannelser være på listen, for eksempel uddannelsen til social- og sundhedsassistent, men midlerne til formålet er begrænsede. Og for FOA er det vigtigt, at også uddannelser med fokus på det offentlige arbejdsmarked er at finde på den nye positivliste i forliget. Så i FOA er vi tilfredse,” siger forbundssekretær Helena Mikkelsen fra FOA.

Hun lægger vægt på, at uddannelsen til social- og sundhedshjælper er et område med lav ledighed, og det giver store muligheder for et fast job.

”Og uddannelsen til serviceassistent er i den grad en uddannelse til fremtiden efter det nye og forstærkede fokus på hygiejne her under coronakrisen,” siger Helena Mikkelsen.

Hun lægger også vægt på, at voksenelev-ordningen nu styrkes og mulighederne for jobrotation bliver forlænget, selvom forliget ikke er endt så ambitiøst, som FOA havde håbet på.

”Danmark er hårdt ramt af corona-krisen og mere end 50.000 er blevet ledige. Men investeringer i fremtiden, som uddannelse og efteruddannelse jo er, er det rigtige svar på krisen. Og vi må gerne gå endnu videre af den investerings-vej,” mener Helena Mikkelsen.

Det nye forlig indebærer, at ledige på flere erhvervsuddannelser kan få 110 procent af dagpengesatsen. Det svarer for de fleste til cirka 20.990 kroner om måneden. Samlet set afsætter Folketinget 730 millioner kroner til indsatsen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Social
  Sociale investeringer skal stoppe vold i familien

  Pressemeddelelse: Et nyt udviklingspartnerskab mellem Den Sociale Investeringsfond, AskovFonden, Aarhus kommune og Den Sociale Kapitalfond vil hjælpe danske kommuner med at stoppe vold i familien og nedbringe antallet af voldsudsatte børn og voksne.

 • 13.07.20 Social
  Ny rapport tegner dystert billede for fremtidens ældrepleje

  En faldende tilgang og et højt frafald på sosu-skolerne accelerer en allerede kritisk mangel på medarbejdere i ældreplejen. Der er akut brug for politisk handling, mener FOA.

 • 08.07.20 Social
  Udsatte ledige bliver certificerede afsprittere

  Et nyt kursus gør udsatte ledige til eksperter i at gøre rent, så de kan komme i job, efter at coronavirussen har skabt et stort behov for ekstra rengøring i både private virksomheder og den offentlige sektor

 • 06.07.20 Social
  App hjælper ledige med jobsamtaler

  Som den første kommune i Danmark giver Frederiksberg ledige borgere mulighed for at øve sig i at gå til jobsamtaler via en app. Målet er at få flere i arbejde.

 • 01.07.20 Social
  Alle ansatte i plejesektoren skal testes for COVID-19

  For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.