19 millioner breve fra det offentlige – uden portoudgift

15/2/11 12:33

Nick Allentoft

FINANSMINISTERIET: 8 måneder efter lanceringen af ’digital post’ sendes der flere breve digitalt fra det offentlige end nogensinde. Alene i 2010 blev der sendt mere end 19 millioner digitale breve fra offentlige myndigheder. Særligt lønsedler findes ikke længere i rudekuverten, men læses nu på computerskærmen. I januar måned 2011 blev der i alt sendt omkring 1 million offentlige lønsedler ud digitalt.

Digitale breve sparer myndighederne for mange penge, og borgerne får bedre overblik over sine papirer fra kommune, stat eller region. Den digitale postkasse kan borgerne komme ind på via borger.dk eller e-boks.dk.

Finansministeren glæder sig over den gode start for digital post:

”For hvert frimærke det offentlige sparer, er der flere penge til undervisning, omsorg eller behandling. Digital post er et godt eksempel på, hvordan vi kan bruge skattekroner klogere, og det er ekstra behov for i disse år med de store økonomiske udfordringer”, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Digital post gik i luften 15. maj 2010, og der er allerede 2 millioner borgere, der i dag modtager deres post digitalt fra det offentlige.

Arbejdet med styrket digitalisering får en ny strategi i løbet af foråret. Regeringen, kommunerne og regionerne arbejder på en ambitiøs fællesoffentlig digitaliseringsstrategi for 2011-2015. Visionen er, at digitalisering skal skabe en smartere offentlig sektor, der er enkel, effektiv og sammenhængende. En fortsat digitalisering af dialogen mellem borger og myndighed er en central del af denne strategi.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.