Aarhus Kommune sparer 21 millioner ved storindkøb af nye PC’ere.

10/10/2011 11:37

Nick Allentoft

Et bredt flertalt i Aarhus Byråd har som del af det kommende budget 2012 valgt at købe 10.300 nye PC’er på én gang.

Det kan lyde ødselt, men indebærer en enorm besparelse, fordi Aarhus Kommune samler alle PC-indkøb i ét fælles indkøb. Leverandørerne har på den måde haft mulighed for at byde på én samlet leverance, og det har presset prisen voldsomt ned med prisreduktioner på op til 35% på visse modeller og en samlet besparelse på 21 millioner kroner.

Borgmester Jacob Bundsgaard siger:

”Jeg er glad for, at vi har været gode købmænd, og at vi samtidig får en mere stabil og moderne IT-drift til gavn for både ansatte og borgerne. Vi skal også huske på, at de nye computere betyder en strømbesparelse, så vi udleder meget mindre CO2, end vi ellers ville have gjort. Det er altså både nyt, billigt og grønt”.

Udover en besparelse på 21 millioner kroner vil anskaffelsen betyde store gevinster for IT-brugerne i Aarhus Kommune og dermed i sidste ende også for de borgere, der betjenes. De nye PC’er bliver nu bestilt ved leverandøren og stilles op på kontorer og institutioner i hele kommunen fra 1. februar 2012.

”Der venter os en stor logistisk udfordring”, siger digitaliseringschef Flemming Nielsen. ”Vi skal jo ikke bare stille PC’erne op ca. 600 forskellige steder men også være sikre på, at de virker, før vi går. Så det kommer til at tage nogle måneder fra vi starter, til vi er helt færdige.”

Mest Læste

Annonce