Aftale om 150 mio. kr. til Vestdansk Vækstkapital på plads

03/11/10 8:45

Nick Allentoft

- Med etableringen af investeringspuljen Vestdansk Vækstkapital på 150 mio. kr., styrker vi vestdanske virksomheders adgang til finansiering af perspektivrige projekter, siger Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Aftale om oprettelsen af investeringspuljen Vestdansk Vækstkapital på i alt 150 mio. kr., heraf 75 mio. kr. fra Vækstfonden er nu på plads. Vestdansk Vækstkapital øremærkes til direkte investeringer i vestdanske virksomheder. Der vil være krav om privat medfinansiering på minimum 50 pct. for den samlede portefølje.

Vækstfonden opretter samtidig en afdeling i VestDanmark, der placeres i Vojens. Det er endvidere hensigten, at afdelingen vil have en ugentlig tilstedeværelse i de 3 regionale væksthuse i Vestdanmark (Aalborg, Viborg og Odense).

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

- Det er glædeligt, at vi nu er på plads med de 150 mio. kr. i Vestdansk Vækstkapital, der skal bidrage til at styrke vestdanske virksomheders adgang til finansiering af perspektivrige projekter.

- Vækstfondens nye afdeling vil skabe nærhed til virksomhederne i Vestdanmark og vil skulle bidrage til et endnu tættere samspil mellem Vækstfonden og de regionale vækstfora, innovationsmiljøerne og væksthuse mv. i Vestdanmark.

Vestdansk Vækstkapital bliver evalueret ved udgangen af 2012.

Erhvervsministeriet

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.