Anders Knutsen trækker sig – Peter Schütze ny formand for CBS’ bestyrelse

01/4/11 7:59

Nick Allentoft

CBS: Der er brug for at få ro omkring CBS, så Danmarks førende business school kan fortsætte sit arbejde for at skabe international forskning og konkurrencedygtige uddannelser i Danmark. Læs også: CBS formand trækker sig

Bestyrelsen har i dag drøftet situationen, og Anders Knutsen har på den baggrund valgt at trække sig fra posten som formand for CBS’ bestyrelse.


Bestyrelsen har gennem de seneste ugers forløb fuldt ud bakket op om formanden.


Anders Knutsen udtaler, at det ikke vil gavne CBS, at der fortsat rettes kritik mod hans person, hvorfor han i dag har truffet beslutning om at trække sig fra formandsposten.


- Når jeg vælger at stoppe som bestyrelsesformand, er det af hensyn til CBS - ikke i accept af store dele af den kritik, som har været fremsat i pressen. Vi har igennem årene truffet en række nødvendige beslutninger i bestyrelsen. Det har i sidste ende været mit ansvar, og ansvaret står jeg ved. Blandt andet har CBS lagt en rigtig og god strategi, som skal gennemføres, og det er der nu brug for ro til at koncentrere sig om, siger Anders Knutsen.


Anders Knutsen har været formand for CBS’ bestyrelse siden 20. november 2003 og blev genudpeget 4. februar 2008. Anders Knutsen har i den periode bl.a. været med til at forbedre CBS’ økonomi væsentligt.


- Vi har i situationen forståelse for Anders Knutsens beslutning og er uenige i den kritik, der har været rettet mod hans person. Vi skylder Anders en stor tak for det arbejde, han gennem en årrække har udført for CBS, siger Peter Schütze.


Bestyrelsen konstituerede sig på mødet med Peter Schütze som formand og Peter Gorm Hansen som næstformand. På mødet nedsatte bestyrelsen også det ansættelsesudvalg, der skal indstille ny rektor.

Ansættelsesudvalget består af Peter Schütze, Peter Gorm Hansen, Lisbet Thyge Frandsen, Jens Frøslev Christensen, Patrick Gram og Mads Svaneklink.


Anders Knutsen, Peter Schütze, Peter Gorm Hansen, Lisbet Thyge Frandsen, Jens Frøslev Christensen, Patrick Gram, Mads Svaneklink, Christian Refshauge, Kristian Kreiner, Klaus Holse Andersen, Eva Berneke

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.