Antorini nedsætter it-rådgivningsgruppe for folkeskolen

24/01/2012 12:04

Nick Allentoft

Ministeren nedsætter it-rådgivningsgruppe for folkeskolen

It og nye medier skal styrke folkeskolen. Derfor nedsætter børne- og undervisningsminister Christine Antorini en it-rådgivningsgruppe, som skal inspirere og rådgive om nye tiltag på området.

Den digitale udvikling rummer store muligheder for at styrke folkeskolen. For at få alle de gode ideer på bordet samler børne- og undervisningsminister Christine Antorini en række ressourcepersoner i en it-rådgivningsgruppe med rektor for IT-universitetet i København, Mads Tofte, i spidsen.

It-rådgivningsgruppen består af forskere, praktikere og folk med baggrund i uddannelse, organisationer og erhvervsliv. Gruppen skal inspirere og rådgive børne- og undervisningsministeren om nye tiltag om brug af it.

”Jeg er glad for at kunne samle så mange kompetente personer, der arbejder med it og uddannelse på vidt forskellige måder. Jeg er sikker på, at vi skal få nogle gode diskussioner, og at it-rådgivningsgruppen vil kunne give et rigtig godt input til ministeriets arbejde med at styrke undervisningen gennem øget brug af it. De fleste børn og unge er digitale indfødte, som bruger it flittigt i deres fritid, og det skal vi bygge videre på i skolen, så vi udvikler de pædagogiske muligheder, som it rummer. For eksempel i forhold til at øge elevernes læring og motivation og klæde lærerne på til at arbejde med it i fagene,” siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

Om børne- og undervisningsministerens it-rådgivningsgruppe
It-rådgivningsgruppen begynder arbejdet i januar 2012 og skal fungere frem til udgangen af 2013. Rådgivningsgruppen forventes at mødes tre til fire gange årligt med børne- og undervisningsministeren.

/Undervisningsministeriet/

Mest Læste

Annonce