Arkitekter til nyt supersygehus fundet

28/06/2011 13:24

Nick Allentoft

White Arkitekter skal realisere det nye store supersygehus i Odense, der bygges sammen med universitetet. Det bliver et konsortie med arkitektfirmaet White Arkitekter i spidsen, der skal tegne stregerne til Odenses kommende supersygehus. Det afslører Region Syddanmark tirsdag. White Arkitekter har lagt billet ind på en række af de store sygehusbyggerier, der i de kommende år bliver virkelighed i Danmark.

Således er arkitektfirmaet også med i konkurrencen om at tegne det midtjyske supersygehus i Gødstrup og en omfattende udbygning af Rigshospitalet i København.

Læs også pressemeddelese fra Region Syddanmark

White er også valgt som totalrådgiver i forbindelse med etableringen af et psykiatrisk sygehus i Aabenraa.
Det nye Odense Universitetshospital (OUH) skal bygges på en grund ved siden af Syddansk Universitet i byen, og de to institutioner bliver med byggeriet også kædet sammen.

Der er afsat 6,3 milliarder kroner til Nyt OUH. Sygehuset bliver det største helt nye sygehus i Danmark, og sammen med det sundhedsfaglige fakultet vil byggeriet samlet set svare til bykernen i en større danskprovinsby.
Første spadestik tages i 2015, og efter planen står Nyt OUH færdig i 2018-2021.
Rektor for Syddansk Universitet Jens Oddershede kalder koblingen mellem universitet og sygehus på samme sted for "unik".

- En så tæt forbindelse kender vi ikke andre steder i Danmark. Forskere på universitetet og medarbejderne på sygehuset kan bogstavlig talt drikke formiddagskaffe sammen, siger Jens Oddershede og fortsætter:
- Det vil betyde, at de fra både universitet og universitetshospital kan få et naturligt og stærkt tværfagligt samarbejde, hvor ny forskning hurtigt kan føre til for eksempel nye forebyggelsesmetoder og forbedret patientbehandling
Vinderprojektet er valgt ud blandt seks forslag med hver deres bud på, hvordan fremtidens syddanske universitetshospital og universitetsbyggeri kunne se ud.

/ritzau/
 

Mest Læste

Annonce