Barns død får konsekvenser for børnepasning

29/6/11 8:55

Nick Allentoft

Drengs kvælning i barnevognsele får Sønderborg Kommune til at lave en lang række nye regler for børnepasning.

Pædagoger og dagplejemødre i Sønderborg Kommune bliver nu pålagt omfattende sikkerhedstjek af sovende børn.
Det sker som en udløber af, at en halvandet år gammel dreng den 19. maj hos sin dagplejemor i Broager blev kvalt i en barnevognssele, som han var spændt fast i under sin eftermiddagssøvn.
Barnevognselen var typegodkendt af myndighederne. Men drengen blev formentlig kvalt af, at han lå forkert i barnevognen, konkluderede ligsynet.
Kommunen har nu udstedt en lang sikkerhedsinstruks om, hvordan pædagogerne i daginstitutionerne og dagplejemødrene skal forholde sig, når småbørn lægges til at sove.
Børn må ikke længere sove i barnevogne uden sikkerhedssele. Så urolige børn skal lægges til at sove inden døre på en madras, en campingseng eller et sovetelt.
Hvis pædagogerne eller dagplejerne tvivler på, at et barn er egnet til at sove i barnevognssele, så skal beslutningen tages af den daglige, pædagogiske leder eller tilsynsførende.
Barnevogne skal også altid placeres, så de voksne kan se og høre børnene. Og de skal altid hver gang tjekke selerne for, om spænder eller lynlåse er slidte og fungerer korrekt.
Pædagogerne og dagplejemødrene skal også hver gang tjekke, om fluenet passer til vognens størrelse og er fastgjort korrekt.
Og hvis barnet har sin egen barnevogn med hjemme fra, så skal personalet også hver gang tjekke sikkerheden.
Sikkerhedsinstruksen er udarbejdet af kommunelægen, sundhedsplejen, repræsentanter for pædagogerne og dagplejerne, dagtilbudsledere og forvaltningen.
- Vi har ikke hidtil haft en instruks for sikkerhed for sovende børn, og derfor skal vi også i tæt dialog med medarbejderne om at implementere de rimeligt skrappe krav til sikkerhed, hvor vi tydeliggør, hvad sikkerhedskravene er, og hvem der har ansvaret, siger pædagogisk administrativ koordinator Svend Aage Petrat-Meyer.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.