Bent Poulsen i spidsen for ny nationalpark

12/10/10 9:52

Nick Allentoft

Miljøminister Karen Ellemann (V) har i dag udpeget Bent Poulsen som formand for bestyrelsen for den kommende Nationalpark Vadehavet, der indvies lørdag den 16. oktober.

- Bent Poulsen har et stort kendskab til Vadehavet og en stor erfaring med de mange områder, som den kommende Nationalpark Vadehavet skal beskæftige sig med.  Han har den fornødne pondus og handlekraft til at sikre, at den kommende bestyrelse kan nå store resultater. Jeg har stor tillid til, at han kan sikre en lokal forankring af nationalparken og samle de vidtspændende interesser og de mange gode kræfter i bestyrelsen om den vigtige opgave, som det er at udvikle nationalparken fremover, siger miljøminister Karen Ellemann.

Bent Poulsen (f. 1945) bor i Nymindegab og har en lang karriere bag sig som byråds-, amts- og regionspolitiker for Venstre. Han er tidligere formand for Turistgruppen Vestjylland og har tidligere været formand for Det Rådgivende Udvalg for Vadehavet.

Den nyudpegede formands første store opgave bliver – i samarbejde med den øvrige bestyrelse – at udarbejde den nationalparkplan, som skal danne grundlag for den fremtidige udvikling af parken.

- Som formand for bestyrelsen vil jeg gøre mit bedste for at indfri flest mulige af de positive forventer, der er fremsat i den debat, der er gået forud for vedtagelsen af Nationalpark Vadehavet, og samtidig få de bekymringer, der også er kommet til udtryk, til at forstumme, siger Bent Poulsen.

Miljøminister Karen Ellemann har 1. oktober 2010 udpeget de organisationer og foreninger, som skal indstille medlemmer til bestyrelsen. Se listen her. De enkelte bestyrelsesmedlemmer forventes at blive udpeget i løbet af november måned.

Læs mere om Nationalpark Vadehavet på www.danmarksnationalparker.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.