Bente Sorgenfrey valgt til ledelsen af den europæiske fagbevægelse

19/05/2011 21:49

Som nyvalgt i den europæiske fagbevægelse EFS' styrekomite vil FTF's formand Bente Sorgenfrey arbejde for vækst, velfærd og nye arbejdspladser. Bernadette Ségol er valgt som ny generalsekretær.

FTF´s formand Bente Sorgenfrey er valgt til styrekomiteen i den europæiske fagbevægelse EFS. Hun er valgt på EFS' kongres, som i denne uge er blevet afholdt i Athen, og hun tiltræder sin nye post i dag den 19. maj 2011. Bente Sorgenfrey vil blandt andet arbejde for at skabe vækst, nye arbejdspladser og mere velfærd.

"Den økonomiske krise har medført svære tider for de europæiske lønmodtagere. Det er derfor helt afgørende, at der i Europa satses på at skabe ny beskæftigelse og sikre velfærden. Krisen skal føre til et tættere samarbejde mellem fagbevægelsen og de europæiske regeringer om at skabe vækst og nye arbejdspladser", siger hun om sin kommende indsats.

FTF har netop fremlagt et væksudspil, der peger på, hvordan der skabes fornyet vækst gennem et tættere samarbejde mellem den offentlige og private sektor og ved at satse på uddannelse. Det vækstudspil vil hun blandt andet bruge som afsæt i sit arbejde i EFS's ledelse.

"Vi skal desuden have slået fast, at en faglig grundrettighed som strejkeretten er vigtigere end arbejdskraftens frie bevægelighed. De seneste domme fra EF-domstolen lægger en anden linje. Derfor er det nødvendigt, at få en politisk beslutning i EU-systemet, der kan ændre på EF-domstolens praksis. Ellers saboterer det landenes aftalte løn- og ansættelsesvilkår og dermed i sidste ende også deres jobskabelse og økonomier", siger hun.

Læs mere hos FTF

Mest Læste

Annonce