Berlusconi træder tilbage i 2013

08/7/11 10:37

Nick Allentoft

Silvio Berlusconi, Italiens premierminister, træder tilbage efter næste valg i 2013, siger han i en avis.

Italiens omstridte premierminister, rigmanden Silvio Berlusconi, træder tilbage efter næste valg i 2013. Det siger han til den italienske avis La Repubblica.
Den 74-årige Berlusconi har tidligere tilkendegivet, at han ikke har intentioner om at genopstille, men denne gang siger han direkte, at han ikke genopstiller.
Han udpeger sin justitsminister Angelino Alfano til sin efterfølger, siger han i interviewet.
- Absolut ikke, svarer Berlusconi på et spørgsmål, om han genopstiller og tilføjer:
- Kandidaten til posten som premierminister for centrumhøjre koalitionen er Alfano. Hvis jeg kunne, ville jeg træde tilbage nu.
Berlusconi har ved flere lejligheder sagt noget lignende i de seneste uger.
Den 40-årige Angelino Alfano blev tidligere i juli udpeget til generalsekretær for Berlusconis Folkets Frihedsparti.
- Jeg vil føre valgkamp, og jeg vil hjælpe Alfano, siger Berlusconi.
Premierministeren er hårdt presset af en række skandaler. Blandt andet anklages han for at have haft sex med en mindreårig, og han er indblandet i en række korruptionssager.
/ritzau/Reuters
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.