Bevilling til kampagne om Hortons Hovedpine

06/01/2011 12:18

Nick Allentoft

Dansk Horton Hovedpineforening har netop fået en meget glædelig oplysning fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselotte Blixt. Sundhedsministeriet har således sagt ja til en bevilling på 1,5 mio. kroner til en kommunikationskampagne om Hortons Hovedpine. Pengene er taget fra en særlig pulje, som Dansk Folkeparti var med til at få sat på finansloven for 2011.

Mindst 5.000 danskere lider af Hortons hovedpine (klyngehovedpine), men mange ved det ikke. Hortons er ikke blot en næsten ulidelig sygdom for den enkelte med tab af livskvalitet, men den og andre svære hovedpinelidelser koster også staten og kommunerne betydelige ressourcer i form af tabte arbejdsdage, udgifter til dagpenge og førtidspension samt til medicin og lægehjælp.

Formanden for Dansk Horton Hovedpineforening Freddie Nielsen er meget glad for denne anerkendelse og for den meget store betydning, en sådan bevilling kan få for mange tusinde personer. ”Mange patienter er blevet kastet rundt i årevis, før de får stillet den korrekte diagnose. Det skyldes nok mest, at lægerne ofte ikke ved nok om hvordan sygdommen skal diagnosticeres”, siger han og tilføjer ”at vi naturligvis er meget taknemmelige for nu at få løftet denne alvorlige sygdom op i lyset til gavn for mange tusinde danskere, deres pårørende og deres arbejdspladser”.

Med en sådan indsats kan man opnå en ganske betydelig effekt for både den enkelte patient og for samfundsøkonomien, hvis man på denne måde kan øge lægernes viden om diagnosen. ”Oplysningerne om bevillingen en jo helt ny, men vi regner med at gennemføre kommunikationskampagnen i nært samarbejde med specialisterne på Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital” slutter Freddie Nielsen.

Fakta om Hortons Hovedpine:

Der går i gennemsnit 6 år fra det første anfald, til man får stillet den rigtige diagnose. 3 ud af 4 patienter er mænd. Den gennemsnitlige patient er 44 år, har haft sygdommen i 17 år og har 5 sygedage om måneden.

Mest Læste

Annonce