Bill Clinton i indsats for sociale virksomheder

Bæredygtighed

14/11/2012 16:15

Nick Allentoft

Sammen med miljøminister Ida Auken er blandt andet tidligere præsident Bill Clinton i disse dage med til at sætte fokus på virksomhedernes sociale ansvar. Dette sker ved den store prisuddeling – CSR Awards 2012 – som finder sted i Sønderborg.

Bill Clinton er ikke det eneste internationale ikon, der er med til uddelingen af CSR awards i Sønderborg for andet år i træk. Sammen erhvervsfolk er forhenværende vicegeneralsekretær i FN Zha Zakang med til den store begivenhed.

Hvad er CSR?

Hvad er CSR; CSR er forkortelsen for begrebet corporate social responsibility, som dækker over, at virksomheder tager et samfundsansvar på områder som miljø, arbejdsvilkår m.v. Det er lovpligtigt for danske virksomheder i klasse C og D at indberette deres samfundsansvarspolitik, ifølge årsregnskabslovens § 99 a. Dette indbefatter knapt 1100 virksomheder i Danmark.

Se mere her

 

Manden bag den store event, Axel Boisen, Direktør for CSR Fonden, giver her kort svarene på, hvad CSR står for. Og hvorfor der er så stort et fokus på Corporate Social Responsibility lige nu.
”Virksomhedernes arbejde med socialt ansvar (CSR) er vigtigt, og derudover bidrager det også til vækst på bundlinjen for mange danske virksomheder, især på klimaområdet,” siger Axel Boisen.

Behov for blær
Han indrømmer også gerne, at CSR Award i sig selv er med til at skubbe på processen.
”Der var behov for at kunne dele viden og best practice med hinanden og skabe ekstern profilering af det gode arbejde, der er omkring CSR i Danmark - at skabe et sted hvor man kunne blære sig.”

CSR awards

CSR Awards afholdes af CSR Fonden, som arbejder for at skabe opmærksomhed omkring arbejdet med CSR i Danmark. Fonden er skabt af Axel Boisen, der også er Adm. Direktør. prisuddelingen afholdtes for første gang i 2011, hvor Al Gore var hovedtaler. De uddeler i år 14 priser ved arrangementet, som også indgår i erhvervsministeriets handlingsplan for virksomheders sociale samfundsansvar 2012-2015.

 

Axel Boisen så potentialet i al den nyttige viden, der ville blive genereret af det store arbejde, virksomhederne skulle i gang med. Og der opstod et ønske om og behov for at skabe mere vidensdeling på området og muligheden for at lære af hinanden samt at skabe mere eksponering af det gode arbejde udadtil.
Idéen til prisuddelingen opstod som følge af den nye lovgivning på området, der blev vedtaget i 2008. Den betyder, at danske virksomheder af en hvis størrelse årligt skal redegøre for deres samfundsansvarspolitik.

 

Mest Læste

Annonce