Bjarne Hastrup ny formand for Ældrekommissionen

01/11/11 2:18

Nick Allentoft

Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, afløser Thyra Frank som formand for Ældrekommissionen.

Socialminister Karen Hækkerup (S) har udpeget Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup til formand for Ældrekommissionen. Det oplyser Ældre Sagen i en pressemeddelelse.
Bjarne Hastrup er i dag menigt medlem af kommissionen. Han afløser Thyra Frank, der trådte ud af kommissionen, da hun blev valgt ind i Folketinget.
Kommissionen, der blev nedsat af den tidligere regering, har til opgave at undersøge, hvordan man understøtter plejehjemsbeboernes livskvalitet og selvbestemmelse. Blandt andet skal den komme med anbefalinger til afskaffelse og forenkling af regler, og den skal udarbejde et inspirationskatalog.
Bjarne Hastrup glæder sig over, at regeringen følger op på initiativet fra den tidligere regering.
- Det er en meget vigtig opgave, så det er afgørende, at der bliver tilstrækkelig tid. Vi skal også have den igangsatte forskning og dokumentation indarbejdet i kommissionens arbejde, siger Bjarne Hastrup og understreger, at det aller væsentligste er at få trivslen i vejret på plejehjemmene.
- Hvis man kan lave en trivselsmåling, der viser, at 90 procent af beboerne er tilfredse, når vi er færdige, så har Ældrekommissionen været en succes, siger han.
Bjarne Hastrup understreger, at både pårørende, frivillige og beboere skal inddrages mere - især beboerne.
- Alt for meget sker uden at inddrage beboerne. Plejen skal tage udgangspunkt i den enkelte ældre. De skal ikke behandles ens. Og endelig er der alt for mange beboere, der keder sig. Der sker for lidt, så beboerne kommer til at føle sig isolerede og ensomme, siger han og tilføjer.
- Jeg håber, vi får en konkret handleplan, som blandt andet kommunerne kan arbejde videre med.
Kommissionens arbejde forventes afsluttet i første halvdel af 2012.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.