Bo Asmus Kjeldgaard går af efter boligsvindelsag

19/5/11 9:08

Nick Allentoft

Bo Asmus Kjeldgaard trækker sig fra sin borgmesterpost i København efter afsløring af svindel med bopæl.

Bo Asmus Kjeldgaard stopper som teknik- og miljøborgmester i København, efter Ekstra Bladet har afsløret ham i boligsvindel.
Den magtfulde SF'er siger med øjeblikkelig virkning stop.
Ekstra Bladet afslører fredag, at Bo Asmus Kjeldgaard reelt bor i Frederiksberg Kommune og ikke i Københavns Kommune, hvor han er valgt.
Det er i direkte strid med den kommunale valglov, der tydeligt siger, at en kommunalpolitiker skal bo i den kommune, hvor han er valgt.
- Jeg har valgt at trække mig fra posten for ikke at skade partiet, siger Bos Asmus Kjeldgaard.
- Jeg var ikke klar over, at reglerne er så strikse som de er - det er jeg så klar over nu.
Ekstra Bladet har torsdag konfronteret Bo Asmus Kjeldgaard med en omfattende dokumentation, der viser, at han rent faktisk bor sammen med sin kæreste i en lejlighed på 147 kvadratmeter på Frederiksberg og ikke i den lejlighed på 56 kvadratmeter på Sundbyvester Plads, hvor han er tilmeldt folkeregistret.
Først var forklaringen, at han opholdt sig lige meget begge steder. Efterfølgende erkendte Bo Asmus Kjeldgaard, at han i det seneste år har boet mere hos sin kæreste i Frederiksberg Kommune.
Dette beklagende han og lovede, at han for fremtiden ville bo på Sundbyvester Plads.
Nu trækker han sig som teknik- og miljøborgmester med forklaringen om, at han ikke vil skade partiet.
/ritzau/
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.