Borgmesterkandidat i København opgiver

23/5/11 11:29

Nick Allentoft

Borgmesterkandidat Bjarne Fey går alligevel ikke efter borgmesterpost. Opbakningen er for lille.

Det mangeårige medlem af Borgerrepræsentationen for SF Bjarne Fey stiller alligevel ikke op til posten som teknik- og miljøborgmester i København.
Stillingen er ledig, fordi Bo Asmus Kjeldgaard trak sig fra posten som følge af en boligsag, hvor han i strid med valgloven har boet i en anden kommune, end den han er valgt i.
Ifølge Berlingske har Bjarne Fey været ude at sondere det politiske terræn, og opbakningen er ikke stor nok. I stedet har Pernille Bendix meldt sit kandidatur.
De øvrige kandidater er politisk ordfører Ayfer Baykal, gruppeformand Klaus Mygind og medlem af Borgerrepræsentationen Iben Wiene Rathje.
Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen går efter at blive ny politisk leder af SF på Københavns Rådhus.
Den nye borgmester skal udpeges på onsdag ved et aftenmøde i bestyrelsen for SF i København.
Imens kandidaterne står i kø for at få fingrene i posten som teknik- og miljøborgmester, har kulturminister Per Stig Møller (K) tilbudt Bo Asmus Kjeldgaard et job.
Ministeriets administrationschef, Jane Pade, bekræfter over for Ekstra Bladet, at der står en stilling klar til Bo Asmus, "hvis han vil have den".
Hun bekræfter også, at der er tale om en stilling svarende til et job som specialkonsulent.
Bo Asmus fik i 1997 orlov fra en stilling inden for Kulturministeriets område, og han har derfor nu ret til at vende tilbage i et job svarende til det, han havde for godt 13 år siden.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.