BUPL: Pædagoger skal være en del af fremtidens skole

09/12/10 11:09

Nick Allentoft

Regeringens nye udspil til skolereform lægger op til længere skoledage for de mindste med plads til leg og fysiske aktiviteter. Det kræver, at pædagogerne bliver skrevet ind i folkeskole-loven, mener BUPL. BUPL støtter regeringens udspil om at understøtte de mindste skoleelevers læring med leg og fysisk aktivitet. Men forudsætningen for at det lykkes er, at pædagogerne kommer til at spille en større rolle i folkeskolen.

”Trivsel i klassen, leg og fysiske aktiviteter er blandt pædagogernes fokusområder. Så når vi taler om læring gennem trivsel, skal vi have pædagogerne med. De bør være en del af grundlaget for skolen, og derfor bør pædagogernes faglighed også være skrevet ind i folkeskoleloven,” siger medlem af Forretningsudvalget i BUPL Allan Baumann.

BUPL mener i lighed med regeringens udspil, at lærerne især i løbet af de første år i skolen vil have gavn af et udvidet samarbejde med pædagoger, hvis regeringens reform bliver ført ud i livet. Men pædagogerne kan også i de større klasser være med til at bekæmpe mobning og styrke fællesskabet.

”Når Sophie og Hassan har det godt med klassekammeraterne, og klassen er fri for mobning og drilleri, så har de overskud til at lære og til at engagere sig i undervisningen. Pædagogernes styrke er at skabe social sammenhæng og godt kammeratskab blandt børnene – både i skolefritidsordningen og i klassen,” siger Allan Baumann.

BUPL ser frem til at blive involveret i en konstruktiv debat om en fremtidig folkeskole, hvor alle børn trives og lærer mere og bedre, og hvor pædagogernes kompetencer bliver inddraget langt mere end i dag.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.