Carinas comeback på den politiske scene

26/1/11 1:02

Nick Allentoft

Knap et år efter, at hun blev vraget som minister, er Carina Christensen tilbage på en politisk toppost.

Der har ikke været meget rampelys på Carina Christensen det seneste år. Det er knap og nap så lang tid siden, at hun blev vraget som udskældt kulturminister i forbindelse med en regeringsrokade og måtte tage til takke med en lille håndfuld konservative ordførerskaber.
Men med Henriette Kjærs økonomiroderi og efterfølgende fald fra de politiske tinder er det nu tid til et politisk comeback for Christensen. Onsdag overtog hun posten som De Konservatives politiske ordfører.
- Jeg vil som politisk ordfører arbejde 24 timer i døgnet, lyder det fra Carina Christensen efter udnævnelsen i den konservative folketingsgruppe.
Hårdt arbejde kom hun nu også på i sin tid som kulturminister - ikke mindst i et forsøg på at håndtere kritik fra begge politiske fløje.
Socialdemokraterne beskyldte hende for at være for passiv, mens Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, fandt Christensen visionsløs og kaldte det et tilfælde, at hun netop endte i Kulturministeriet.
Carina Christensen forholdsvis korte tid som minister var da også præget af ministeriumudskiftning: Hun nåede knap et år som familie- og forbrugerminister, inden hun i november 2007 indtog Transportministeriet.
Her sad hun i endnu kortere tid - knap 10 måneder - før kulturen kaldte. De hurtige ministerskift fik kritiske røster til at kalde hende "vandrepolkalen".
Nu har den 38-årige cand.negot. fra Fredericia fortsat sin vandring. Denne gang er det ikke mod et nyt ministerium, men til posten som politisk ordfører for sit parti.
Hun er tilbage i rampelyset og kan sige goddag til en konservativ virkelighed med meningsmålinger omkring fem procent, nyudskiftet leder og et valg lige om hjørnet.
/ritzau/
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.