CBS indleder forhandlinger med Johan Roos om fratræden som rektor

28/3/11 10:17

Nick Allentoft

Bestyrelsen for Copenhagen Business School, CBS, har i dag besluttet at indlede forhandlinger med Johan Roos om fratræden som rektor på CBS. Forskningsdekan Alan Irwin fungerer som konstitueret rektor.

- Det er med stor beklagelse, at vi er nået til den konklusion, at vi må indlede forhandlinger om fratræden med Johan Roos. Men vi har måttet konstatere, at rektor har mistet sin autoritet på CBS, og at det derfor ikke er muligt for ham at fortsætte sin ledelse, siger bestyrelsesformand Anders Knutsen.

- Johan Roos har været en meget visionær rektor og har udviklet vores nye strategi ”Business in society”, som både daglig ledelse og bestyrelsen bakker op om, og som kommer til at fortsætte. Men i forbindelse med implementeringen af strategien er det gået skævt mellem Johan Roos og organisationen. Og det er det, som bestyrelsen med beklagelse har taget konsekvensen af, siger Anders Knutsen.

- Nu ser vi frem til at få strategien til at leve sammen med den ny og fortsættende ledelse bestående af konstitueret rektor Alan Irwin, universitetsdirektør Hakon Iversen og dekan Jan Molin. En ledelse som vi har fuld tillid til.

I de senere dage har der været en række kritiske omtaler i medierne af Johan Roos’ rolle som formand og nu næstformand i fonden CBS-SIMI Executive.

- Den sag er et element, men ikke hovedårsagen til bestyrelsens beslutning. Samarbejdet med CBS-SIMI Executive om den ny fælles MBA Executive uddannelse har ikke kunnet implementeres som oprindeligt planlagt. To hold studerende fra det tidligere SIMI er beklageligvis kommet i klemme med akkreditering af deres uddannelse. Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem ud af den situation, siger Anders Knutsen.

CBS vil senere i dag fremlægge kernedokumenterne i CBS-SIMI-sagen på cbs.dk.

Forskningsdekan Alan Irwin er af bestyrelsen udpeget til ny konstitueret rektor for CBS. Alan Irwin er professor i forsknings- og teknologipolitik og har været ansat som forskningsdekan på CBS siden 2007. Alan Irwin kom fra en stilling som dekan på universitetet i Liverpool og har været ansat som forsker ved Manchester University og Brunel University.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.