Danmark i centrum for europæisk satsning på innovationsnetværk

24/5/11 10:54

Nick Allentoft

Danmark er den 26. og 27. maj vært for en international konference om innovationsnetværk, ”NGP Cluster Excellence Conference 2011”. Pressen er velkommen.

400 innovationsnetværk og organisationer vil på konferencen ”NGP Cluster Excellence Conference 2011” diskutere den nyeste viden om innovationsnetværk – ”clusters” på engelsk. Undervejs kårer deltagerne den bedste succeshistorie blandt netværkene og præsenterer The Copenhagen Cluster Declaration med anbefalinger til, hvordan politikere kan opnå vækst ved hjælp af innovationsnetværk.

Innovationsnetværk er samarbejdsfora, hvor virksomheder og videninstitutioner udvikler nye ideer inden for et bestemt fagligt område. Det er veldokumenteret, at innovationsnetværk er en effektiv måde at fremme innovation i erhvervslivet på og dermed øge væksten i samfundet.

Konferencen finder sted i Øksnehallen i København

torsdag den 26. og fredag den 27. maj

Programmet kan læses på www.clusterexcellence.org

”Konferencen er en oplagt lejlighed for danske innovationsnetværk til at indgå alliancer med ligesindede udenlandske netværk, til gavn for de mange danske virksomheder, der deltager i netværkene. For eksempel i form af nye fælles forskningsprojekter eller eksportmuligheder,” siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

En ny undersøgelse viser, at danske innovationsnetværk er gode til at åbne døren til innovation for især de små og mellemstore virksomheder inden for landets grænser.

Danmark har 22 landsdækkende innovationsnetværk. Flere end 3.000 virksomheder deltager i netværkene. Virksomhederne kommer fra næsten alle brancher og fra alle egne af landet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.