Deltag i debatten om sprogfagene

28/1/11 8:22

Nick Allentoft

Undervisningsministeren og videnskabsministeren har nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark styrker sprogfagene fra folkeskolen til universitetet. Nu giver et debatforum på Videnskabsministeriets hjemmeside dig mulighed for at komme med ideer og kommentarer til arbejdsgruppen.

En fælles strategi mellem Videnskabsministeriet og Undervisningsministeriet skal styrke sprogfagene fra folkeskole til universiteter. Dette tema sætter fokus på arbejdet med sprogstrategien i løbet af 2011.

Bør eleverne i folkeskolen kunne vælge flere eller andre sprog end dem, der i dag undervises i? Har de unge de rette fremmedsprogskompetencer, når de forlader folkeskolen og skal i gang med en ungdomsuddannelse? Hvad skal der til for at skabe mere sammenhæng i undervisningen i fremmedsprog? Det er blot nogle af de spørgsmål, debatten om sprogfagenes fremtid rejser. Giv din kommentar til disse spørgsmål eller tag nye emner op.

Unge skal uddannes, så deres kvalifikationer matcher samfundets behov. I et lille land som Danmark har vi brug for kompetencer i fremmedsprog for at kunne samarbejde på tværs af fagskel og landegrænser i en globaliseret verden.

Stort set alle andre fremmedsprog end engelsk er på retur i det danske uddannelsessystem. Derfor har videnskabsministeren og undervisningsministeren nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med anbefalinger til en strategi for uddannelse i fremmedsprog, fra grundskolen over ungdomsuddannelserne til universiteterne.
 

Arbejdsgruppen vil i sommeren 2011 komme med anbefalinger til en strategi for uddannelse i fremmedsprog.

Tidsplan 2011

* Primo februar: Første møde i arbejdsgruppen for uddannelse i fremmedsprog i Danmark
* Marts: Midtvejsstatus fra arbejdsgruppen
* Juni: Arbejdsgruppen giver sine anbefalinger til strategi for uddannelse i fremmedsprog.
* Efter sommer: National strategi udarbejdes.

Mere information

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.