Dem, der passer ældre, bliver ældre

04/04/2011 12:32

Nick Allentoft

FOA: Dem, der passer de gamle, bliver ældre. I november 2000 var kun 3 procent af arbejdsstyrken indenfor social- og sundhedsområdet over 60 år gamle. I november 2010 var andelen mere end fordoblet til 7 procent af arbejdsstyrken. Det viser en opgørelse på baggrund af den nyeste lønstatistik, som FOA har lavet.

”Det er rart at se, at flere gerne vil arbejde længere. Jeg tager det som et udtryk for, at arbejdsmiljøet er blevet bedre på en række områder, og at arbejdsgiverne er blevet bedre til at vise hensyn til seniorerne,” siger Dennis Kristensen.

Han mener dog langt fra, at arbejdsgiverne gør nok for at holde på seniorerne.

”Halvdelen af vores medlemmer på efterløn havde været villige til at blive, hvis der var blevet vist mere hensyn til dem. Så der ligger et stort potentiale, arbejdsgiverne nemt kan samle op, hvis de virkelig ønsker det,” siger Dennis Kristensen.

Samtidig peger han på indsatsen for et bedre arbejdsmiljø, som et centralt sted at sætte ind, hvis flere skal holde længere i arbejdslivet.

”Det er specielt vigtigt at huske arbejdsmiljøet i en tid som nu, hvor kommunerne skærer ned. De risikerer, at gøre sig selv en bjørnetjeneste, hvis de bare sætter folk til at løbe hurtigere. Det hjælper på kort sigt, men på langt sigt kan det få alvorlige konsekvenser både for den enkelte og for samfundet, der kommer til at betale for øget nedslidning,” siger Dennis Kristensen.

Selvom arbejdsstyrken på social og sundhedsområdet bliver ældre, mener Dennis Kristensen ikke, at efterlønsordningen kan undværes.

”Der er langt mere perspektiv i at sikre ordentlige arbejdspladser, end at tvinge folk til at blive til de er slidt op,” siger Dennis Kristensen.

Mest Læste

Annonce