Den offentlige beskæftigelse falder fortsat

14/12/2011 09:09

Nick Allentoft

Beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service faldt i tredje kvartal med 0,5 pct. i forhold til kvartalet før, når man korrigerer for sæsonudsving og omregner til fuld tid. Det svarer til et fald på 3.900 fuldtidsbeskæftigede. Beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service toppede i andet og tredje kvartal 2010 og har været faldende siden.

Beskæftigelsesfald i kommunerne
I tredje kvartal faldt beskæftigelsen i kommunerne med 0,9 pct., når der er korrigeret for normale sæsonudsving. Det svarer til et fald på 3.900 fuldtidsbeskæftigede. Beskæftigelsen var stort set uændret i både staten og regionerne

Lavere beskæftigelse end sidste år
I faktiske tal faldt beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service i tredje kvartal med 2,6 pct. i forhold til samme kvartal året før. Det er tredje kvartal i træk, at beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service er faldet i faktiske tal i forhold til samme kvartal året før.

De store velfærdsområder fortsætter deres fald
Beskæftigelsen i faktiske tal faldt på de tre største velfærdsområder i forhold til sam-me kvartal året før. Det er ligeledes tredje kvartal i træk, at beskæftigelsen falder på disse områder i forhold til samme kvartal året før. Det største område er social beskyttelse, hvor beskæftigelsen faldt med 4,5 pct. De andre store områder er sundhedsvæsen, hvor beskæftigelsen faldt med 1,6 pct., og undervisning, der faldt med 2,1 pct. Social beskyttelse faldt med 12.000 fuldtidsbeskæftigede i forhold til samme kvartal året før, mens sundhedsvæsen faldt med 2.800 og undervisning med 3.400 fuldtids-beskæftigede.

Mest Læste

Annonce