Dramatisk fald i antallet af ansatte i kommunerne

17/05/2011 11:47

Nick Allentoft

Der var over 14.000 færre fuldtids ansatte i kommunerne i februar 2011 end samme måned året før, viser dugfriske tal. Dermed fortsætter kommunerne med markant at bidrage til at genoprette balancen i dansk samfundsøkonomi.

Der er tale om et fald i antallet af ansatte på et år på 3,6 pct.. Faldet er størst i de seneste måneder, så alt tyder på, at faldet vil fortsætte i de kommende måneder.

”Tallene afspejler, at kommunerne er ved at gennemføre den største økonomiske opbremsning siden midtfirserne. Fra niveauet i 2009 til budgetterne for 2011 er der tale om effektiviseringer og servicereduktioner på ca. 5 mia. kroner. Det kan desværre ikke gennemføres, uden at man må skille sig af med mange dygtige medarbejdere”, siger KL’s cheføkonom Jan Olsen.

Personalereduktionerne gør sig gældende i næsten alle landets kommuner. 93 kommuner har inden for det seneste år fået færre medarbejdere, og i de fem kommuner, hvor der ikke er sket reduktioner i det samlede personale, er der tale om et stort set uændret antal medarbejdere. Det viser, at kommunerne løfter i flok for at få tilpasset økonomien til den stramme økonomiaftale for 2011.

Tallene viser også, at reduktionerne sker på alle væsentlige serviceområder, og at der sker et stigende fald i gruppen af AC-ere, kontor- og it-personale og chefer. Fra november 2009 til november 2010 var faldet i denne gruppe på 0,3 pct., mens det fra februar 2010 til februar 2011 var øget til 1,8 pct.

Baseret på dette notat fra KL

Mest Læste

Annonce