Dramatisk fald i antallet af ansatte i kommunerne

17/5/11 9:47

Nick Allentoft

Der var over 14.000 færre fuldtids ansatte i kommunerne i februar 2011 end samme måned året før, viser dugfriske tal. Dermed fortsætter kommunerne med markant at bidrage til at genoprette balancen i dansk samfundsøkonomi.

Der er tale om et fald i antallet af ansatte på et år på 3,6 pct.. Faldet er størst i de seneste måneder, så alt tyder på, at faldet vil fortsætte i de kommende måneder.

”Tallene afspejler, at kommunerne er ved at gennemføre den største økonomiske opbremsning siden midtfirserne. Fra niveauet i 2009 til budgetterne for 2011 er der tale om effektiviseringer og servicereduktioner på ca. 5 mia. kroner. Det kan desværre ikke gennemføres, uden at man må skille sig af med mange dygtige medarbejdere”, siger KL’s cheføkonom Jan Olsen.

Personalereduktionerne gør sig gældende i næsten alle landets kommuner. 93 kommuner har inden for det seneste år fået færre medarbejdere, og i de fem kommuner, hvor der ikke er sket reduktioner i det samlede personale, er der tale om et stort set uændret antal medarbejdere. Det viser, at kommunerne løfter i flok for at få tilpasset økonomien til den stramme økonomiaftale for 2011.

Tallene viser også, at reduktionerne sker på alle væsentlige serviceområder, og at der sker et stigende fald i gruppen af AC-ere, kontor- og it-personale og chefer. Fra november 2009 til november 2010 var faldet i denne gruppe på 0,3 pct., mens det fra februar 2010 til februar 2011 var øget til 1,8 pct.

Baseret på dette notat fra KL

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.