Eksminister skal kæmpe for pensionisterne

14/9/10 9:07

Nick Allentoft

Arne Rolighed er ny formand for Danske Pensionister. Han var sundhedsminister i Nyrups regering og senere direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Tidligere direktør i Kræftens Bekæmpelse Arne Rolighed er ny formand for Danske Pensionister, som er landets ældste pensionistorganisation.
Den erklærer sig partipolitisk neutral, og den nye formand understreger, at han sondrer mellem at være politisk aktiv og partipolitisk aktiv.
- Og jeg vil gerne være politisk aktiv, siger han og nævner, at han blandt andet vil kæmpe for, at folkepensionen forhøjes.
Arne Rolighed er 63 år og oprindelig uddannet landmand. Siden blev han kandidat i statskundskab og har haft en række topposter inden for det offentlige, herunder sygehusdirektør i det tidligere Århus Amt.
I offentligheden blev han kendt, da daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) i 2000 udnævnte ham til sundhedsminister. Gennem de seneste 10 år har han været direktør i Kræftens Bekæmpelse - en post han forlod i år.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.