Ellen Trane er Venstres nye talerør

11/03/2011 08:01

Nick Allentoft

Venstres nye 31-årige politiske ordfører skal få debatten tilbage til de emner, partiet helst vil tale om.

Den 31-årige Ellen Trane Nørby er uden modkandidat valgt til ny politisk ordfører for Venstre. Hun afløser Peter Christensen, der tirsdag blev udnævnt til skatteminister.
Statsminister og partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) sagde efter valget af Ellen Trane Nørby, at hendes tidligere særstandpunkter i etiske spørgsmål bare viser, at hun tænker og tør selv.
- Og hendes hovedopgave bliver ikke at pleje den etiske debat, men at tage fat på de store spørgsmål lige nu og her. Vi skal fremtidssikre det danske velfærdssamfund og have orden i langtidsbudgetterne, sagde Løkke.
Ellen Trane Nørby blev valgt til Folketinget for seks år og har på det seneste været partiets ligestillings-, medie- og socialordfører.
Efter at balladen om ulovlighederne i Integrationsministeriet og fyringen af Birthe Rønn Hornbech (V) som minister, skal Trane få debatten til at handle om det, Venstre hellere vil tale om.
Det gælder om at skabe job, få balance i økonomien og angribe oppositionen for at ville finansiere det hele med lån i udlandet.
- Det er den politiske diskussion, vi trænger vi til at få tilbage, var nogle af hendes første ord som politisk ordfører.
Ellen Trane Nørby er uddannet kunsthistoriker med sidefag i samfundsfag fra Københavns Universitet. Foruden at blive politisk ordfører bliver hun medlem af Udenrigspolitisk Nævn, Udvalget for Forretningsorden og Politisk-Økonomisk Udvalg.
På det ekstraordinære gruppemøde i Venstre torsdag blev Anne-Mette Winther Christiansen valgt til ny socialordfører, Peter Juel Jensen ny uddannelsesordfører, Per Bisgaard ny videnskabsordfører og Louise Schack Elholm ny ligestillingsordfører.
Tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard indtræder i Energiudvalget, Europaudvalget og Udenrigsudvalget, og Birthe Rønn Hornbech indtræder i Politisk-Økonomisk Udvalg, Nordisk Råd og Grønlandsudvalget.
/ritzau/

Mest Læste

Annonce