En ekstra investering på 17,5 milliarder kroner er et stort og rigtigt skridt for at få skabt private job, mener FTF.

31/10/2011 13:17

Nick Allentoft

Regeringens planer er samtidig en nødvendig satsning på blandt andet energi, infrastruktur og sundhedsvæsen.


Statsminister Helle Thorning-Schmidt har mandag morgen oplyst, at regeringen over de næste to år vil kickstarte dansk økonomi med et tocifret milliardbeløb. De i alt 17,5 milliarder kroner vil ifølge regeringen øge beskæftigelsen med 8.500 personer i 2012 og yderligere 11.000 i 2013.

I FTF, der er hovedorganisation for 450.000 privat og offentligt ansatte, bliver regeringens nye planer hilst velkommen.

”Regeringen leverer nærmest et kinderæg med meldingen om at fremrykke offentlige investeringer for 17,5 milliarder kroner. De mange milliarder vil både skabe nye private job, en tiltrængt renovering af de offentlige anlæg og gavne miljøet. FTF har længe efterlyst fremrykkede offentlige investeringer, for vi må desværre erkende, at krisen stikker dybere, end hidtil antaget,” siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey.

Fordelt på mange områder
De mange milliarder fordeler sig over en lang række af initiativer, der ifølge FTF er en glimrende cocktail af de rigtige ingredienser.

FTF har længe efterlyst fremrykkede offentlige investeringer, for vi må desværre erkende, at krisen stikker dybere, end hidtil antaget.

Regeringen sætter blandt andet fire milliarder af til skoler, institutioner og plejehjem. Der er to milliarder til sygehuse og nyt udstyr, yderligere fire milliarder til renovering af de mange tusinde almene boliger og en milliard til nye veje og togskinner. Endelig vil regeringen investere syv milliarder i miljøvenlig energi – herunder vindmøller og omlægning til brug af biomasse.

Paletten af investeringer er ifølge Bente Sorgenfrey både nuanceret og fornuftig.

”Vi kan kun være glade for, at der nu bliver investeret milliarder i energirigtige løsninger. Samlet set vil de ekstra investeringer få skabt flere job i den private sektor de næste to år, og det er der også et kæmpe behov for,” siger hun.

FTF pointerer dog, at regeringen må holde øje med, at kickstarten faktisk virker og får skabt den ønskede vækst.

”Vi må ikke i 2013 stå i den situation, at vi skal fyre offentligt ansatte for at få råd til at renovere offentlige bygninger og efterleve EU’s budgetkrav,” siger Bente Sorgenfrey.

Mest Læste

Annonce