En varm seng er blevet kold

24/06/2011 10:23

Nick Allentoft

Efter at hjemløseherberg er lukket og slukket, kræver socialministeren svar på brugen af offentlig støtte.

Socialminister Benedikte Kiær (K) kræver nu senest på mandag en redegørelse for anvendelsen af offentlige midler til herberget "En Varm Seng".
Det skriver Kristeligt Dagblad.
Det strømmede ind med penge og sympati, da herberget forrige år åbnede for at hjælpe udenlandske hjemløse. Men nu er der lukket og slukket i lokalerne i København og i Horsens.
- Da Socialministeriet har støttet En Varm Seng økonomisk i forbindelse med nødovernatning her i vinter, har vi bedt om en forklaring på forholdene, oplyser Benedikte Kiær ifølge Kristeligt Dagblad via sin pressemedarbejder.
Socialministeriet donerede sidste år knap 1,8 millioner kroner til det nu kuldsejlede projekt.
Det var de ansatte, der for et par uger siden tog beslutningen om lukningen af herberget, fordi de ikke havde fået løn den 1. juni og samtidig ikke kunne få kontakt til lederen, April Chris.
En af de tidligere medarbejdere, som ikke ønsker at stå frem med navn, vurderer, at En Varm Seng har ubetalte regninger for mindst en halv million kroner.
April Chris siger til Kristeligt Dagblad, at hun ikke vil udtale sig om sagen lige nu:
- Jeg har været helt åben om, at vi ville løbe tør for midler den 1. juni. Jeg arbejder nu hårdt på at finde løsninger, så medarbejderne kan få deres løn, siger hun.
Sektionsleder Kim Clemen fra hjemløseinitiativet Kofoeds Kælder i København, mener, at En Varm Seng har været for meget bundet op på en enkelt ildsjæl:
- Der har været for meget blødende hjerte for de udenlandske hjemløse, men det kræver professionalisme, og man skal hele tiden overveje, om vi blot tiltrækker turister, som reelt ikke er hjemløse, siger Kim Clemen til Kristeligt Dagblad.

Mest Læste

Annonce